Aktualno

MALIŠANI IZ PALČICE O SVETOM NIKOLI ‘Sestra je zločesta pa bolje da njoj dođe Krampus’

Blagdan svetog Nikole u Dubrovniku je uvijek bio važan događaj. Zaštitnik pomoraca i djece ima posebno mjesto u srcima onih čiji su suprug, sin ili tata na moru, a vole ga najmlađi zbog silnih slatkiša koje ih podsjećaju na njega! Posjetili smo vrtić Palčica ususret blagdanu ovog djeci omiljenog sveca i pitali malene kako zamišljaju svetog Nikolu i – Krampusa.

MIRTA MILIĆ (6)
Sveti Nikola je jedan svetac. On donosi djeci slatkiše, a Krampus donosi šibe. Meni će doć’ sveti Nikola i htjela bih da mi donese jednog čokoladnog svetog Nikolu.

VLAHO BEĆIR (6)
Sveti Nikola donosi poklone, a ako nisi dobar šibe. Meni je jednom doš’o Krampus, zaboravio sam zašto. Inače dođe sveti Nikola i donese mi slatkiše.

LUKO FALKONI (6)
Krampus je neko čudovište crne boje. On donosi šibe. Meni će doć’ sveti Nikola jer sam bio dobar. Ja njemu napišem pismo da želim Lego Ninjago i onda on to meni donese.


EMA POPOVIĆ (6)
Sveti Nikola čuva djecu i one koji plove na moru. On meni donosi bojanku, flomastere, slatkiše, sok i bombone. Mom bratu je jednom došao Krampus jer je uzeo kuhaču i krenuo udarat’ mamu po guzici.


MATEA ČULJAK (6)
Sveti Nikola mi donosi slatkiše i htjela bih da mi ove godine donese čokoladu. Krampus dolazi samo zločestima, a ja svake godine budem dobra pa mi on ne dođe. Mojoj sestri će isto doć’ sveti Nikola.


MIA IVANOVIĆ (4)
Sveti Nikola donosi poklone, slatkiše, igračke i voće. Meni će doć’ sveti Nikola, a bratu Krampus. On će dobit’ šibu jer nije bio dobar, stalno me štipa. Ja bih htjela slatkiše.


ROKO MLIKOTA (5)
Sveti Nikola je onaj koji štap i kapu s križem, on donosi slatkiše. Ja bih da meni donese Milka čokoladu. Moja sestra nije bila dobra pa joj je napis’o pismo da se mora popravit’ da joj donese poklon. Sad je dobra.

DONNA REGIĆ (5)
Sveti Nikola daje jabuke dobroj djeci, a zločestoj ništa. Krampus dava dobroj djeci zlatne šibe, a nedobrima smeđe. Meni će doć’ i sveti Nikola i Krampus, donijet će mi jabuke.


LUKA KIŠUR (5)
Sveti Nikola je djed koji dava poklone dobroj djeci. Krampus donosi loše poklone. Meni su dobri pokloni slatkiši i igračke. Krampus je stablo koje dava šibe zločestoj djeci. Ja sam bio dobar i meni će doć’ sveti Nikola.


LENA TOMŠIĆ (4)
Sveti Nikola je neki dundo koji djeci dava poklone i svašta nešto. Krampus je zločesti dundo koji dolazi zločestoj djeci i donosi šibe, on će doć’ mom bratu jer svaki dan lupa kao kokoš. Meni će doć’ sveti Nikola donijeti slatkiše i igračke.


LUKA VLAHINIĆ (6)
Ne znam ni ja što mi sve donese sveti Nikola, igračke i slatkiše. Od Krampusa nisam nikad ništa dobio jer sam dobar. Ove godine bih htio da mi donese bombone. Sestra je malo zločesta prema meni pa neka njoj dođe Krampus i donese joj šibu.

Pročitajte još

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Trodnevlje u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija