Zanimljivosti

Pročitajte govor novog kneza Porporele!

Pročitajte govor novog kneza Porporele!

Večeras je s biranjem novog-starog kneza Joza Mafijoza ponovo stigla i još jedna Noć Porporele! U svom veselom duhu, Porporelaši su na današnji blagdan Gospe od Karmena otvorili 'najluđu' noć, a mi vam donosimo i govor kneza!

'Čeljadi Grada, puče dubrovački! Dobro nam došli na Noć Porporele! Prva je bila prije 30 godišta, 1983! Pauzirali smo samo ratnih 91 i 92. Fino se proveselite, zapjevate koju, popijte i pojedite što god. Kažu moji savjetnici; Kneže, kruha i igara narodu dajte, pa će narod šutit! I pljeskat ovim na vlasti. Vazda je tako bilo i bit će. Pa, neka vam noćas bude veselo i berićetno.

Kao što vidite, opet je Vijeće umnih Republike Porporele mene, Jozu Mafijoza izabralo za Kneza Republike. Pametno. Čestitam im na toj pameti. I hvala im na tom. Ima nas još, istina malo u Gradu, al neka nas, do zadnjeg Mohinkanca u ovom našem rezervatu.    

Kao vaš Knez sada ću vam održati mali govor, od po ure, a vi mučite i slušajte me pozorno, da nitko nije pisnuo, inače – ko prvi pisne, govno stisne!

Obećavam kako ću Republiku Porporelu i dalje vodit mudro i pametno, za puk i čeljad, a pomalo i za se, jer, najvažnije je ono znano – za se, na se i podase! Držat ću se savjeta mojih prethodnika; velikog i na žalost pokojnog nam Ćile, tanašnog Beša, ribara Čeja i Marka Engleza. A i dubrovačkih političara novijeg doba – U špag svoj! Jebeš narod moj!
 
Mi na Porporeli vazda smo bili napredni, pa smo prvi ušli u EU sa Knezom Mark Englezom! 4 godišta prije susjedne nam države Hrvatske. I prije njih shvatili što su EU integracije. Počekajte malo, vidit će i sami!  

Tako smo i lani, prvi shvatili gdje nam Grad ide. U PM rekli bi, al' mi na Porporeli spašavali smo što se spasit moglo. I tad sam obećao, ne u EU već na Balkan, to je naša budućnost.

Prije godinu dana izabrali su me prvi put za Kneza. I za dobrobit ovog Grada odlučili smo se na suradnju, ovi političari rekli bi koaliciju, sa dubrovačkim kvartom, Šipčinama. Za svog prvog ministra rasporedom fotelja izabrao sam znanog člana njihova kvarta – Bobinja! Bio je to naš Dubrovački dogovor. Il' sporazum, kako mu ono tepaju?
 
Ali, bilo je problema s njegovom izbornom bazom, pa mi se Bobinjo malo najedio i povukao nase u Šipčine. Dakle, propao je naš Dubrovački dogovor, trajao je ni godinu dana. Tako bi mogli pasat i ovi neki novi dogovori. I sporazumi. Evo im savjet; najteže je namirit sve fotelje! Vazda fali koja. Za nekog od onih koji je digo ruku za sporazum. I eto ti kazina. Dubrovnik je dobio me po Dubravi na Srđu, a kad je posijeku i posade travu za golf, mogli bi ga zvat Travnik. Nek im bude. Poporela ostaje! Živila Porporela!

Nama sada slijedi kazin, zabava puka Grada! Zaboravite na probleme, kredite, kruzere i gužve, pijte i pjevate, jedite i slavite što nas još ima! Veselo u godini pred nama kad ću vam dragi moj puče ja bit vlast, ja, Knez Jozo Mafijozo!'
 
 
 
 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist