Grad

Pročistač za vodu novcem građana ili iz EU fondova?

Pročistač za vodu novcem građana ili iz EU fondova?

Tko će i kako plaćati pročistač za vodu pitanje je vrijedno 50 milijuna kuna nakon prošle sjednice Gradskog vijeća.

Naime, zbog navodnog izostanka suglasnosti Hrvatskih voda, kao i nepostojanja lokacijske dozvole za ovaj projekt, dio gradskih vijećnika izrazio je sumnju u mogućnost financiranja ovog 50 (sa kamatama 63) milijuna kuna teškog projekta iz fondova EU. Uprava Vodovoda na čelu s bivšim direktorom Perom Miškovićem, te sadašnjim predsjednikom Uprave Valentinom Dujmovićem odlučno demantiraju kako će izgradnja pročistača poći na teret građana. S njima se čini se slaže i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Luko Vuletić.

– Postoji nešto što se zove faziranje projekta, na isti način će se financirati radovi u Zračnoj luci Dubrovnik. Kad se dobije izvođač radova onda će se projekt eventualno fazirati. Nema prostora sumnji da će se to financirati iz EU fondova – rekao je Vuletić koji je na mjesto pomoćnika ministra pošao nakon aktivne uloge u pripremanju projekta izgradnje Zračne luke Dubrovnik novcima EU.
– Postoji mogućnost da se stvar oduži zbog žalbi, ali ni to ne dovodi u sumnju financiranje iz fondova EU – rekao je Vuletić.

Bivši direktor Vodovoda, a sadašnji član uprave te tvrtke Pero Mišković tvrdnje izrečene za govornicom Velike vijećnice o tome ‘kako se ovaj projekt neće moći financirati iz strukturnih fonodova jer EU ne poznaje retroaktivno financiranje’, odbacuje i kaže kako je projekt dobio načelnu suglasnost konzultanskog JASPERS tima.

 

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist