Grad

PROBLEM GRABOVICE Vlahušić sazvao radnu skupinu

PROBLEM GRABOVICE Vlahušić sazvao radnu skupinu

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Andro Vlahušić danas sazvao sastanak radne skupine na temu gospodarenja otpadom.

-Na sastanku na kojem su nazočili predstavnici gradskih upravnih odjela, direktorica tvrtke Čistoća Nataša Gabričević i član Uprave Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković najviše riječi bilo je o problematici odlagališta komunalnog otpada na Grabovci. Sagledani su svi aspekti aktualnog stanja odlagališta, na koje se ne odlaže samo otpad s područja Dubrovnika već i svih susjednih općina, te načina rješavanja problema zbrinjavanja komunalnog otpada s obzirom da županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju još nije izgrađen, a niti su započeti radovi na istome – ističe se u priopćenju.

-Sukladno zakonskim obavezama, Grad Dubrovnik i tvrtka Čistoća proteklih deset i više godina uredno izvršavaju sve svoje obaveze na zadovoljstvo građana i turista. Odlagalište Grabovicu, kao jedino odlagalište otpada na području juga Hrvatske, potrebno je trajno sanirati uz sve mjere nadzora i kontrole postupka sanacije. Na sastanku je istaknuto da uz maksimalne napore svih uključenih – Države, Grada i Županije – Grabovica može primati otpad, i to u smanjenom, recikliranom obimu, najdulje do kraja 2018. godine – stoji u priopćenju.

-Direktorica Čistoće Nataša Gabričević izvijestila je prisutne da u Hrvatskoj postoji jako mali broj odlagališta koja imaju kapacitet primanja otpada s drugih područja, te da je Čistoća sa svima u kontaktu kako bi u slučaju potrebe bili spremni primiti otpad s juga Hrvatske. Član Uprave Vodovoda Pero Mišković istaknuo je kako Vodovod Dubrovnik kontinuirano provodi kontrole kvalitete vode na izvorištu Omble te da u nijednoj analizi, od kojih su neke provedene i od strane međunarodnih instituta na više stotina parametara, nije zabilježen štetan utjecaj odlagališta na kvalitetu vode – kaže se u priopćenju.

Nakon sastanka gradonačelnik je uputio dopis županu Nikoli Dobroslaviću s prijedlogom organizacije zajedničkog sastanka stručnih službi Grada i Županije na temu gospodarenja otpadom idućeg tjedna.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist