Kultura

Prlender odlazi svojom voljom

kulturnjaci5997

Na današnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi, ravnatelj javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre Ivica Prlender osvrnuo se na aktualno imenovanje Krešimira Dolenčića novim intendantom DLJI.

 
– Poslao sam pismeno očitovanje ministrici kulture da ne želim produljenje mandata. Malo tko vjeruje kako odlazim svojom voljom. Dubrovačke ljetne igre 2002. bile su u krizi, a otvaralo se i pitanje  postojanja– naglasio je. Podsjetimo njegov  mandat ravnatelja javne ustanove u kulturi DLJI ističe 2014. godine.

– Vrijeme dok ste bili intendant pamtiti ćemo po uspješnosti. Model je funkcionirao, a s novim intendantom stiže i novi model upravljanja DLJI. Tek nam predstoji vidjeti kako će to funkcionirati – poručila je dogradonačelnica Tatjana Šimac Bonačić.

Napomenula je  i  kako su u tijeku prijedlozi imenovanja ravnatelja triju  gradskih ustanova –Dubrovačkih muzeja, Umjetničke galerije Dubrovnik i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji su već poslani Gradskom vijeću.

Do kraja godine Dubrovčane očekuje niz kulturnih događanja. Tako Umjetnička galerija Dubrovnik  priprema izložbu Luka Piplice, Linđo organizira Međunarodni simpozij,  Dom Marina Držića  izložbu  o talijanskim muzejima posvećenim velikim umjetnicima, a Dubrovačke knjižnice predavanje i izložbu o benediktinskim rukopisima u Dubrovniku.

Pročitajte još

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

‘BIBLIOTERAPIJA’ Susret srednjoškolaca s pjesnikinjom Monikom Herceg

Dulist

PRIRODOSLOVNI MUZEJ DUBROVNIK izložba Plankton- divovi u kapljici vode ove subote

Dulist