Sport

PRIZNANJE ‘PITURIMA’ U Dubrovniku regionalni stolnoteniski centar

PRIZNANJE 'PITURIMA' U Dubrovniku regionalni stolnoteniski centar

Odlične vijesti stižu za STK Libertas Marinkolor iz središta Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Naime, u razgovoru za službenu stranicu Saveza direktor HSTS-a Renato Čengić najavio je osnivanje nekoliko regionalnih stolnoteniskih centara uz podršku HOO-a, a jedan od njih bit će u Dubrovniku.

-Okrećemo se bazi, formirali smo regionalne centre. Centri su odabrani po regionalnom ključu, uvjetima i profesionalnom treneru. Cilj je da svaki centar realizira program koji sam im poslao i koji su prihvatili, a radi se o kontinuiranom radu sa okolnim školama i klubovima kako bi se selekcijom povećala baza najmlađih dobnih skupina. Naša stolnoteniska baza iz koje bi trebali selektirati igrače u reprezentativne selekcije je užasno mala i ako se uspoređujemo s jednom Slovačkom, Češkom i drugim nama slični zemljama tu ne stojimo dobro. Ako u sljedeće dvije godine udvostručimo ili utrostručimo broj najmlađih kadeta veća je vjerojatnost izbora i selekcije – izjavio je Čengić.

– Za sada su centri Pula, Opatija, Varaždin, Osijek, Split i Dubrovnik. U ovoj godini očekujem i Međimurje te Dugu Resu pa bi na taj način pokrili cijelu Hrvatsku. Nacionalni centar za muške bit će dvorana GSTK Zagreba u Medarskoj, koju smo opremili stolovima i taraflexom, a dvorane u Dedićima i na Mladosti prirodno postaju okupljalište najboljih djevojaka u Hrvatskoj – istaknuo je Čengić.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist