Grad

Priznanje dugogodišnjoj zaposlenici Vatrogasne zajednice, Ani Lobrović!

Priznanje dugogodišnjoj zaposlenici Vatrogasne zajednice, Ani Lobrović!

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas javno priznanje dugogodišnjoj zaposlenici Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Ani Lobrović koja završetkom godine odlazi u mirovinu. Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice, čestitao joj je na nagradi za izniman doprinos u radu i djelovanju ove organizacije.

U gradskoj vijećnici održana je danas i sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, a raspravljalo se o protekloj protupožarnoj sezoni i onoj koja će uslijediti u 2022. godini. Uz predsjedavajućeg gradonačelnika Frankovića, na sjednici su sudjelovali i glavni zapovjednik dubrovačke VZ Stjepko Krilanović, tajnik Emilio Puljizević, predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Glavni zapovjednik Krilanović iznio je podatke o brojnim intervencijama koje su uspješno odrađene tijekom 2021. godine, zahvalivši pritom svim vatrogascima na odgovornom i predanom postupanju. Predstavio je i jedan od većih projekata ključnih za nastavak rada vatrogasne zajednice. Naime, riječ je o nabavci novog komunikacijskog vozila koje će u budućnosti hitnim i komunalnim službama Grada Dubrovnika pružiti efektivnu platformu za upravljanje kriznim situacijama.

Predstavljene su i glavne stavke programa rada dubrovačke vatrogasne zajednice u 2022. godini te financijski plan koji je jednoglasno usvojen. Komunikacijsko vozilo financirat će se iz europskih sredstava te će dodatno ojačati snage civilne zaštite kako bi pravovremeno odgovorili na hitne intervencije. Osim toga, novo vozilo omogućit će veću funkcionalnost u postizanju ciljeva i lakše praćenje situacije na terenu.

Dnevni red uključivao je i izbor tijela Vatrogasne zajednice. Za predsjednika VG jednoglasno je izabran gradonačelnik Mato Franković, a njegov zamjenik biti će Ivan Đevoić. Na petoj sjednici Skupštine za zamjenika zapovjednika odabran je Zdravko Kovačić, dok nadzorni odbor čine Nikša Ivančević, Miho Lazarević i Maro Puljizević.

Između ostaloga, na sjednici se govorilo i o daljnjim aktivnostima u provedbi preventivnih mjera zaštite od požara, osiguravanju adekvatne operativne i tehničke pripremljenosti vatrogasnih postrojbi, poboljšanju informatizacije vatrogastva i potrebi aktivnog sudjelovanja u provedbi novog Zakona o vatrogastvu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist