Aktualno

Pritvoren 60-godišnjak koji je prijetio Frankoviću jer je za doček pjevao Čolić

Pritvoren 60-godišnjak koji je prijetio Frankoviću jer je za doček pjevao Čolić

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 9. travnja uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1964.) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje u svezi Kaznenoga zakona u stjecaju s kaznenim djelom nametljivog ponašanja.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik između 22. prosinca 2023. i 8. siječnja 2024., u Dubrovniku, uputio dužnosniku jedinice lokalne samouprave anonimno pismo u kojem mu je izrekao prijetnje smrću, kao i da je u točno neutvrđenom vremenu od siječnja 2023. do 8. prosinca 2023., u više navrata ponovio pred partnericom prijetnje prema istom dužnosniku.

Postoji osnovana sumnja i da je od siječnja 2023. do 5. travnja 2024., u Dubrovniku, učestalo kontaktirao izvanbračnu suprugu govoreći joj razne uvrede te joj upućivao pozive i slao uvredljive poruke njenim bližnjima.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 9. travnja 2024., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor – stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković dobio je u siječnju prijeteće pismo zbog novogodišnjeg nastupa Zdravka Čolića na Stradunu.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist