Aktualno

HDZ-OV SKUP Bačić: ‘Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju’

predizborni skup hdz dubrovnik trg oruzjaDSC 3010

Na Trgu oružja u petak 12. travnja održan je predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković došao je na skup u Dubrovnik, a nazočni su bili i nositelj liste za 10. izbornu jedinicu ministar Branko Bačić,  gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, general Damir Krstičević te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

-Atmosfera je sjajna, bili smo u 9. izbornoj jedinici, a evo danas i u 10. Tu smo da podržimo listu čiji je nositelj Branko Bačić. Ovo je jedna od najjačih lista i uvjeren sam da će rezultat biti sjajan – rekao je Plenković.

Gradonačelnik Franković rekao je više o rezultatima HDZ-a u Gradu.

-S jedne strane imamo Andreja Plenkovića koji je dokazan prijatelj Dubrovnika i iza kojeg posljednjih osam godina stoje brojni projekti koje je on podržao. Tu su Lazareti, Stradun i projekt aglomeracije i čišćenje kanala, pročistač za vodu, škola u gradu, Montovjerna, vrtići, sportska igrališta itd. Kada nam je bilo teško, u vremenima korona krize, premijer nas je slušao 15 minuta i rekao ministru da pronađe način da se pomogne Gradu te smo dobili zajam u iznosu od 70 milijuna i tako smo rasteretili poduzetnike – naveo je Franković.

Komentirao je i vladu Zorana Milanovića za koju kaže da je Gradu dala nula eura, dok je Plenkovićeva vlada dala 300 milijuna eura. Izbor je jednostavan, a to je, kako navodi, HDZ i Plenković.

Dalibor Milan zahvalio je Plenkoviću na sredstvima koje je dao za Metković i županiju te naveo da to ne bi bilo moguće, kako je naveo, bez vertikale vlasti.

-To je domoljubna i kršćanska stranka koja se brine o svom narodu. Danas nam neki kažu da smo skrenuli s tog puta. To nije tako, imamo neke nove vrhunce i velika postignuća s predsjednikom Plenkovićem. Nemojte glasati za one koji ne vole Hrvatsku, ne poštuju ustav… Ne sumnjam kako ćemo ostvariti veliku pobjedu u 10. izbornoj jedinici. Odluka je jasna, izbori su za plavu i crvenu Hrvatsku. Plava je samo HDZ, a to nisu ni Domovinski pokret ni Most. Ako se njima stvori najmanja mogućnost oni će koalirati sa SDP-om i pregazit će svoje svjetonazore samo zato što mrze HDZ – naveo je Milan.

Krstičević se sjetio ratnog razdoblja, uputio posebnu zahvalnost braniteljima koji su, naveo je, dali svoje živote za mir i slobodu u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj.

-Tada nas je vodio najbolji – doktor Franjo Tuđman i imali smo HDZ. Danas opet imamo najboljeg, a to je Andrej Plenković i HDZ – rekao je Krstićević.

Bačić je naveo da kod građana osjeća povjerenje i podršku HDZ-u za koju je naveo da su rezultat rada i zalaganja HDZ-a da Hrvatsku učini boljom.

-Radili smo na osnaživanju gospodarstva, dizali standard sugrađana, gradili smo Hrvatsku srcem i znanjem i to mi na jugu možemo najbolje potvrditi. Ako se negdje to iskazalo, to je ovdje jer smo izgradili Pelješki most i pokazali smo da znamo upravljati Hrvatskom. Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju. Ovi naši politički suparnici nisu nam neprijatelji premda svjedočimo uvredama i optužbama svaki dan. Ali postoji stara poslovica koja govori da čovjek kada nema ništa dobro reći o sebi onda mu ne prostaje ništa nego govoriti loše o drugima. To je iz nemoći, jer nije lako ići u sraz sa strankom koja je sve ciljeve ispunila. Zato dragi moji prijatelji, kad je teško onda smo zajedno s hrvatskim narodom. Bit ćemo pobjednici 17. travnja i pobijedimo u 10. izbornoj jedinici i cijeloj Hrvatskoj – naveo je.

Plenković je prisutne podsjetio da je HDZ vodio Hrvatsku u zahtjevnim okolnostima, da je razdoblje vladanja HDZ-a bilo isprepleteno krizama koje su se gotovo naslanjale jedna na drugu i kako mu je drago da ima prigodu podsjetiti na sjajne rezultate rada HDZ-a tijekom proteklih osam godina.

-Nitko nije mogao utjecati na faktore poput kolabiranja Agrokora. Tada smo spasili sva radna mjesta, spasili opg-ove… Nakon toga na naplatu su nam došli novci za neizgrađene brodove, jamstva su davali za kredite, a brodova nije bilo. Kad smo to prebrodili dogodio se covid 19 i ta pandemija je dovela do ugroze živote ljudi, nije bilo cjepiva. Na kraju smo i to riješili i prebrodili krizu. Uslijedili su potresi u Zagrebu i na Banovini i štete su bile u milijardama eura. I za to smo našli rješenje i trenutno se apsorbira preko tri milijarde eura za obnovu tog područja. Danas trpimo kao i cijeli svijet posljednice Putinove agresije na Ukrajinu. Taj besprizoran potez kršenja međunarodnog prava generirao je energetsku krizu i to je tražilo kontrolu procesa. Osigurali smo limitirane cijene potrošačke košarice, pomoć umirovljenicima, socijalne naknade, nismo zaboravili na poljoprivrednike i ribare – naveo je Plenković te poručio kako nikada prije nije osjetio ovoliko angažiranosti, želje za pobjedom i želje za potvrdom smjera.

-Zato sa istinskim uvjerenjem i iskustvom, uvjeren sam da će odabir ljudi 17. travnja biti takav da ćemo ne samo pobijediti ovdje u južnim izbornim jedinicama nego u cijeloj Hrvatskoj. Rezultat će biti sjajan i uvjerljiv. Hrvatski narod zna tko će odgovoriti na sve izazove – zaključio je Plenković.

Pročitajte još

LIJEČNICA DEŠA TEŠANOVIĆ PERKOVIĆ: Volim Zagreb i on mi pruža mnoge mogućnosti ali ja se uvijek vratim doma, u Grad

Ivana Mijić Vulinović

ZAŠTO NEMAMO VIŠE VIDIKOVACA? Geografski moguće, pravno nemoguće

Marko Džamarija

RASPISAN NATJEČAJ Opća bolnica Dubrovnik traži ravnatelja

Dulist