Hrvatska

PRISUTNOST SALMONELLE Ledo ponovno povlači pileće meso s tržišta

Ledovo usitnjeno pileće meso ponovno se povlači iz prodaje.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju proizvoda: LEDO Pileće meso usitnjeno, 100% piletina, 500 g (zamrznuti proizvod) s datumom zamrzavanja 10.07.2015., najbolje upotrijebiti do: 09.07.2016.

Kako javljaju iz Ministarstva, putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella spp. u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g).

Mikrobiološkom analizom proizvoda utvrđeno je da isti ne udovoljava Uredbi (EZ) br. 2073/2005 Prilog I. Poglavlje 1. Kriteriji sigurnosti hrane, Točka 1.5., sukladno kojem se ne dozvoljava prisutnost bakterija iz roda Salmonella spp. u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja.
Dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

Podaci o proizvodu:
Proizvod: LEDO Pileće meso usitnjeno, 100% piletina, 500g
Proizvođač: Mesfino d.o.o., Vrtlinska 90, Čazma, HR 654 EU
Distributer: Ledo d.d., Marijana Čavića 1a, Zagreb
Datum zamrzavanja: 10.07.2015.
Najbolje upotrijebiti do: 09.07.2016.

Pročitajte još

Grad Dubrovnik nastavlja stipendirati deset vukovarskih studenata

Dulist

Donesena je odluka: Hrvatska ulazi u Schengen!

Dulist

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija