AktualnoUrednički izbor

PRISJETILI SMO SE THOMPSONOVIH KONCERATA U GRADU OK, što se promijenilo zadnjih deset godina!?

thompson7258

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na nastup Marka Perkovića Thompsona, koji bi na Stradunu trebao zapjevati 6. prosinca uz Dan dubrovačkih branitelja. Dubrovnik se podijelio na one koji u njegovom nastupu ne vide ništa sporno, dapače, jedva čekaju zapjevati, između ostalih pjesama i ‘Bojnu Čavoglave’, i na one koji smatraju kako je njegov dolazak u najmanju ruku neprimjeren civilizacijski pa i sramotan čin u 21. stoljeću.

No, svi kao da su zaboravili kako ovo nije prvi Thompsonov nastup u Dubrovniku. A niti ispred Crkve sv. Vlaha, jer danas je mnogima sporna lokacija pa se mogu čuti i pročitati komentari kako će se ‘Vlaho odozgo sramiti’. Baš taj koncert na Stradunu organiziran je za Dan dubrovačkih branitelja, 2008. godine! Godinu dana ranije u njegovim su pjesmama uživali fanovi na koncertu ispred Sportske dvorane. Zadnji njegov koncert u Gradu održan je prije pet godina (2014.) kad je napunio ‘utrobu’ Culture cluba Revelin. Thompson je dolazio i ranije, ali ni Google ne pamti koncerte na GOŠK-ovom stadionu i Jugovom bazenu u drugoj polovici devedesetih. O koncertima u okolici Dubrovnika ne treba niti govoriti.

Kroz ove godine promijenile su se garniture vlasti, a svakako treba podsjetiti kako je primjerice 2014. godine na vlasti bio HNS-ovac Andro Vlahušić, dok je pak 2007. i 2008. gradom upravljala HDZ-ovka Dubravka Šuica… Što se zapravo u tih desetak godina promijenilo? Zbog čega je tada Thompsonov nastup u Dubrovniku s istim repertoarom bio prihvatljiv, a danas nije?

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist