Kultura

PRIRODOSLOVNI MUZEJ Otvara se izložba ‘Biologija vjerovanja – nove vrste’

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik 18. svibnja u 20.30 sati otvorit će se izložba ‘Biologija vjerovanja – nove vrste’, autorice Nives Čičin-Šain. Izložba će biti otvorena povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Autorica je nadahnuće za izložbu pronašla u knjizi Brucea H. Liptona The Biology of Belief. Izložba govori o preoblikovanju unutarnjeg, ali i onog izvanjskog svijeta, snagom volje i imaginacije. Autoricu je oduvijek zanimala preobrazba odbačenih stvari, reciklaža i prenamjena iz jednog oblika u drugi. Od plastičnih boca i silikona izradila je vlasulje, moruzgve, meduze itd. Funkcija izložbe je buđenje društvene svijesti i odgovornosti za planet na kojem živimo jer pokazuje kako se od neuništivog plastičnog otpada može učiniti nešto lijepo, što povrh toga ima i novu uporabnu svrhu.

Nives Čičin-Šain rođena je 1961. u Splitu, gdje je 1979. završila Školu likovnih umjetnosti. Status samostalnog umjetnika-kipara stječe 1989. Član Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu postala je 1990. Dosad je izlagala samostalno 45 puta što u Hrvatskoj što u inozemstvu, a sudjelovala je na više od 60 skupnih izložbi širom svijeta. Svoj umjetnički izričaj uglavnom temelji na papier mâchéu, a tri desetljeća istraživanja te likovne tehnike urodila su obostranim usavršavanjima. U posljednje vrijeme bavi se grafikom, izradom nakita, dizajnom interijera i fotografijom. Živi i radi u Splitu.

Foto: Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija