Županija

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su danas tematski informativno-savjetodavni sastanak na kojem je analiziran Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2014.

O stanju zaštite od požara i mjerama koje se poduzimaju na područja DN županije izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Na sastanak su od strane organizatora bili pozvani predstavnici svih jedinica lokalne samouprave (županija, gradovi i općine), inspektorata Policijske uprave Dubrovačko neretvanske, šumarija Metković, Dubrovnik i Korčula, pogona HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DN županije i Regionalno koordinacijsko tijelo za razminiranje DN županije.

Tema sastanaka bilo je između ostalog usklađivanje postupanja svih sudionika po Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH, te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.

Pročelnik PUZS Dubrovnik Goran Violić i suradnici proanalizirali su sa sudionicima sastanka Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2014, izrađenost Procjena ugroženosti i Planova zaštite i spašavanja, tijek priprema za potencijalno sušno razdoblje, Operativne planove evakuacije i zbrinjavanja turista te tijek i planove programa osposobljavanja postrojbi i povjerenika CZ u jedinicama lokalne samouprave.
Predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik uručili su nakon sastanka Potvrde o završenom programu osposobljavanja za članove stožera zaštite i spašavanja, te članove zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava. Potvrde je izdalo Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja DUZS. Potvrde su uručene za članove stožere i zapovjedništva koji su tijekom travnja prošli Program osposobljavanja koji su provodili predstavnici PUZS Dubrovnik, te bi do kraja svibnja trebala biti završena obuka u svim općinama i gradovima Dubrovačko-neretvanske županije.
Potvrde su tako ovom prilikom preuzeli načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković, načelnik Općine Zažablje Ivan Obradović, predstavnik Općine Konavle Đuro Bokarica, te za Grad Metković njihov vatrogasni zapovjednik Vinko Galić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist