Aktualno

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su tematske informativno-savjetodavne sastanke na kojima su analizirane aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara.

Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2012., Procjene ugroženosti i Planove zaštite i spašavanja te pripreme za potencijalno sušno razdoblje.

Na sastancima su uz organizatore sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave,   inspektorata PU dubrovačko neretvanske, šumarija Metković, Dubrovnik i Korčula, pogoni HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Regionalno tijelo za razminiranje.

Cilj i svrha sastanaka bilo je između ostalog utvrditi i uskladiti provedbu posebnih mjera zaštite od požara te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.
Regionalni sastanci za sve sudionike održali su se 7. svibnja u Opuzenu i 8. svibnja u Dubrovniku.    

                                                                                                                 

Pročitajte još

Svake srijede u korizmi predavanja u Župi sv. Mihajla

Dulist

Glavna urednica DUTV-a: ‘Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi’

Dulist

VELIKO SRCE GRAĐANA ‘Pomoć za Dubrovčane’ obilježava jedanaest godina pomaganja

Dulist