Aktualno

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su tematske informativno-savjetodavne sastanke na kojima su analizirane aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara.

Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2012., Procjene ugroženosti i Planove zaštite i spašavanja te pripreme za potencijalno sušno razdoblje.

Na sastancima su uz organizatore sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave,   inspektorata PU dubrovačko neretvanske, šumarija Metković, Dubrovnik i Korčula, pogoni HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Regionalno tijelo za razminiranje.

Cilj i svrha sastanaka bilo je između ostalog utvrditi i uskladiti provedbu posebnih mjera zaštite od požara te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.
Regionalni sastanci za sve sudionike održali su se 7. svibnja u Opuzenu i 8. svibnja u Dubrovniku.    

                                                                                                                 

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija