Aktualno

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Pripreme za požarnu i turističku sezonu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su tematske informativno-savjetodavne sastanke na kojima su analizirane aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara.

Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2012., Procjene ugroženosti i Planove zaštite i spašavanja te pripreme za potencijalno sušno razdoblje.

Na sastancima su uz organizatore sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave,   inspektorata PU dubrovačko neretvanske, šumarija Metković, Dubrovnik i Korčula, pogoni HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, JU za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Regionalno tijelo za razminiranje.

Cilj i svrha sastanaka bilo je između ostalog utvrditi i uskladiti provedbu posebnih mjera zaštite od požara te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.
Regionalni sastanci za sve sudionike održali su se 7. svibnja u Opuzenu i 8. svibnja u Dubrovniku.    

                                                                                                                 

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist