Aktualno

PRIPREME ZA HAVAJE Bjelovarski Argonauti s Prevlake krenuli u pustolovinu s kanuom

Argonauti iz Bjelovara krenuli su ove nedjelje na svoj 650 kilometara dug put od Prevlake do Savudrije i to u kanuu šestercu. Naš fotoreporter Zvonimir Pandža susreo ih je nakon prve odveslane dionice, u Cavtatu gdje su istaknuli kako je riječ o projektu Jadranom bez daha, akciji koju rade za promoviranje udruge Plava krila, koja okuplja oboljele od plućne hipertenzije. Ovim pothvatom kojim će preveslati Jadran žele osvijestiti javnost o ovoj bolesti. Njihov put se iz Cavtata nastavlja dalje prema Dubrovniku i Šipanu, a kako ističe predsjednik udruge Argonauti Tomislav Smrček Čonč, u Dubrovniku im je teško pristati pa će vjerojatno samo proći pored zidina te nastavati dalje prema Šipanu. Dnevno planiraju preveslati 75 do 80 kilometara, a sve ovisi o vremenskim prilikama. Njihov pothvat trajat će osam dana.
Sve je ovo priprema za 2021. godinu kada Argonauti, inače redovni sudionici Maratona lađa na Neretvi i pobjednici 2016. godine, planiraju sudjelovati na najprestižnijoj utrci kanuima na Havajima.
-Ovo nam je za treninge, za zaživljavanje s kanuom u jednoj višednevnoj akciji. Utrka na Havajima duga je 66 kilometara i održava se jednom godišnje. Ove je godine otkazana zbog korone. Nadamo se da ćemo iduće godine biti spremni i da će utrke biti – poručio je iz Cavtata Tomislav Smrček Čonč.
Na pitanje je li od Prevlake do Cavtata bilo problema, ističe kako im je tek prvi dan, a da probleme očekuju tamo negdje četvrtog, petog dana kada bi mogli krenuti problemi s rukama, žuljevima…
-Ovo je oceanski kanu, može podnijeti čuda, pitanje je hoćemo li mi – rekao je za kraj Tomislav Smrček Čonč.

Pročitajte još

Viceprvakinje svijeta iz plesnog studija Step’n Jazz na prijemu kod zamjenice Tepšić

Dulist

ČETVRTAK Što donose Dani otvorenih vrata Restauratorskog odjela Dubrovnik?

Dulist

Vatrogasci imali deset intervencija ispumpavanja u sat vremena!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija