Aktualno

PRIPREME ZA HAVAJE Bjelovarski Argonauti s Prevlake krenuli u pustolovinu s kanuom

PRIPREME ZA HAVAJE Bjelovarski Argonauti s Prevlake krenuli u pustolovinu s kanuom

Argonauti iz Bjelovara krenuli su ove nedjelje na svoj 650 kilometara dug put od Prevlake do Savudrije i to u kanuu šestercu. Naš fotoreporter Zvonimir Pandža susreo ih je nakon prve odveslane dionice, u Cavtatu gdje su istaknuli kako je riječ o projektu Jadranom bez daha, akciji koju rade za promoviranje udruge Plava krila, koja okuplja oboljele od plućne hipertenzije. Ovim pothvatom kojim će preveslati Jadran žele osvijestiti javnost o ovoj bolesti. Njihov put se iz Cavtata nastavlja dalje prema Dubrovniku i Šipanu, a kako ističe predsjednik udruge Argonauti Tomislav Smrček Čonč, u Dubrovniku im je teško pristati pa će vjerojatno samo proći pored zidina te nastavati dalje prema Šipanu. Dnevno planiraju preveslati 75 do 80 kilometara, a sve ovisi o vremenskim prilikama. Njihov pothvat trajat će osam dana.
Sve je ovo priprema za 2021. godinu kada Argonauti, inače redovni sudionici Maratona lađa na Neretvi i pobjednici 2016. godine, planiraju sudjelovati na najprestižnijoj utrci kanuima na Havajima.
-Ovo nam je za treninge, za zaživljavanje s kanuom u jednoj višednevnoj akciji. Utrka na Havajima duga je 66 kilometara i održava se jednom godišnje. Ove je godine otkazana zbog korone. Nadamo se da ćemo iduće godine biti spremni i da će utrke biti – poručio je iz Cavtata Tomislav Smrček Čonč.
Na pitanje je li od Prevlake do Cavtata bilo problema, ističe kako im je tek prvi dan, a da probleme očekuju tamo negdje četvrtog, petog dana kada bi mogli krenuti problemi s rukama, žuljevima…
-Ovo je oceanski kanu, može podnijeti čuda, pitanje je hoćemo li mi – rekao je za kraj Tomislav Smrček Čonč.

Pročitajte još

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist