Crna kronika

PRIPAZITE NA PREVARANTE Predstavio se kao policajac Dražen na tajnom zadatku i pokrao 71-godišnjakinju

PRIPAZITE NA PREVARANTE Predstavio se kao policajac Dražen na tajnom zadatku i pokrao 71-godišnjakinju

Kazneno djelo prijevare prijavila je tijekom utorka 71-godišnjakinja, koju je nepoznati muškarac, predstavljajući se kao policijski službenik, prevario za više od 30 tisuća eura!

Gospođa je u prijavi navela kako je prethodnog dana na svoj kućni telefon zaprimila telefonski poziv nepoznate muške osobe koja joj se predstavila kao policijski službenik. Poziv je bio upućen sa skrivenog broja, a osoba se predstavila imenom Dražen. Oštećenoj je potom kazao kako je otuđen novac iz banke u kojoj ima novac i da se on trenutno nalazi u banci sa svojim nadređenim gdje su na tajnom zadatku.

Uputio je da podigne novac sa svog računa i preda ga muškoj osobi koja će doći po novac na njenu kućnu adresu, što je oštećena napravila i nepoznatom muškarcu predala 31.400 eura ušteđevine.

Uskoro je shvatila da je prevarena i cijeli je slučaj prijavila policiji.

-Ovim putem želimo uputiti upozorenje građanima, poglavito onima starije životne dobi, da budu posebno obazrivi kada im se nepoznate osobe predstavljaju kao policijski službenici koji od njih traže davanje novca ili zlata. Svaki policijski službenik prilikom postupanja mora se identificirati službenom iskaznicom i službenom značkom. Ovakvi počinitelji iskorištavaju zdravstveno stanje ili starosnu dob žrtve da ih uvjere u lažne činjenice i potom materijalno oštete. Svaku sumnju na moguću prevaru prijavite policiji na broj 192 – pozvali su iz Policije na oprez.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist