Sport

PRIMORJE I JUG Počinje borba za prvaka Hrvatske u vaterpolu!

PRIMORJE I JUG Počinje borba za prvaka Hrvatske u vaterpolu!

Vaterpolisti riječkog Primorja Erste Bank i dubrovačkog Juga Croatia osiguranja kreću u borbu za naslov prvaka Hrvatske. Finalna serija, koja se igra na tri dobivene, počinje prvom utakmicom u srijedu, 6. svibnja u 19 sati na riječkom bazenu Kantrida.

Primorje EB, aktualni prvak Hrvatske, do finala je došlo pobjedom od 2:0 u seriji protiv splitskog Mornara Brodospasa, dok je Jug CO, također s 2:0 u seriji bio bolji od prošlogodišnjih finalista, vaterpolista zagrebačke Mladosti. Rječanima je ovo treće ovogodišnje finale velikog natjecanja. Nakon slavlja u Kupu Hrvatske i osvajanja Triglav regionalne vaterpolo lige, ovo je prilika za obranu i ovog naslova.

„Susreću se dvije najbolje hrvatske momčadi, što će sigurno biti veliki sportski spektakl. Vjerujem da će biti teško i neizvjesno. Veliko opterećenje je na strani Juga CO, obzirom da nisu osvojili niti jedan trofej ove sezone, ali sigurno da mi želimo obraniti titulu koju smo osvojili prošle godine.“ – izjavio je trener Primorja EB Ivan Asić.

Dubrovački će pak JUG CO na krilima novog trenera Vjekoslava Kobešćaka pokušati doći do svog 12. naslova prvaka Hrvatske.

„Zadovoljni smo ulaskom u finale Prvenstva Hrvatske. Očekujemo jedno teško i neizvjesno finale. Primorje EB je u dosadašnjem dijelu sezone imalo bolji omjer s nama, fantastičan su protivnik, igraju u izvrsnoj formi te se nadam da im možemo parirati. Nismo kompletni zbog suspenzije Nikše Dobuda, dok su svi ostali zdravi i na raspolaganju.“ – izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Ulaznice za utakmicu Primorje EB – Jug CO mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna u prostorijama Primorja EB na bazenu Kantrida od ponedjeljka 4. svibnja od 10,00 – 13,00 sati.

Utakmicu za treće mjesto, u subotu, 2. svibnja u 18,00 sati u Zagrebu igraju Mladost i splitski Mornar BS. Treće mjesto osvojit će momčad koja prva dođe do dvije pobjede.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist