Sport

Primorje EB – Jug CO 10:8

Primorje EB - Jug CO 10:8

Vaterpolisti dubrovačkog Juga osvojili su drugo mjesto na turniru Korčula KIA Motors 2013., koji se proteklog vikenda održao na bazenu Gojko Arneri na Korčuli. U finalu su izgubili od riječkog Primorja s 8:10 (po četvrtinama 2:4, 2:2, 0:2, 4:2), čime su Riječani obranili prošlogodišnji naslov pobjednika.

Kako javlja portal markopolosport.net, Jug je dobro otvorio utakmicu i poveo s 1:0, međutim sve nakon toga pripalo je Primorju. Momci trenera Veselina Đuha imali su dvije i pol minute prije kraja priliku za vratiti se u utakmicu pri 7:9 za Riječane, ali je u napadu s igračem više Hrvoje Benić pucao preko gola.
 
Strijelci za Jug bili su Janović (3), Marković (2), Šutalo, Benić i Visković (po jedan), dok je vratar Bijač zaustavio 11 udaraca Primorja. Vrijedi napomenuti i da je Jug u finalu nastupio bez kapetana Nikše Dobuda. Za Primorje po dva gola zabili su Radu, Obradović i Šetka, dok su jednom precizni bili Krapić, Denes Varga, Muslim i Garcia. Frano Vićan skupio je 11 obrana. Oba sastava imala su lošu realizaciju igrača više (Primorje 9/3, Jug 12/4).
 
Treće mjesto na turniru osvojiom je beogradski Partizan, koji je tukao mađarski Vasas s čak 18:7 (po četvrtinama 5:1,4:3,5:2,4:1). Inače, za najboljeg igrača turnira proglašen je Cosmin Radu (Primorje), najbolji vratar je Frano Vićan (Primorje), a najbolji strijelac Gavril Subotić (Partizan) s 11 golova.

Pročitajte još

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist