Sport

“Očekujemo punu dvoranu!”

"Očekujemo punu dvoranu!"

Vjerujem u svoje momke, i da su svjesni trenutka i što nam ova utakmica donosi. Spremni smo i nadam se da ćemo sutra navečer izboriti Europsko prvenstvo – najavio je izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Mato Stanković uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Slovačke u utorak, 24. rujna.

– Nervozni smo jer smo pred vratima nečega što dugo nismo ostvarili. Jer u Splitu smo bili domaćini, a zadnji put smo Euro izborili prije 12 godina. Svjesni smo važnosti trenutka, ali pokušavamo psihološki raditi s igračima, jer se stvara atmosfera da su Slovaci loša ekipa i da je sve gotovo, što apsolutno nije istina. Prema svim zadnjim pokazateljima i rezultatima, a treba znati da svi igrači dolaze iz jednog kluba, Slomatika iz Bratislave, koji je stalno među 16 najboljih u Europi, što znači da su svak dan na okupu i da su uigrana ekipa. Uostalom, zadnje dvije utakmice s njima smo izgubili, 5:4 i 3:2. Uz to, imaju niz dobrih nastupa i pobjeda protiv Srbije, Poljske, Mađarske… Utakmicu u Bratislavi odigrali smo na najvećoj mogućoj razini, dok oni nisu, i tu se krije velika opasnost, jer rezultat 3:1 se može okrenuti u jednoj minuti – upozorio je izbornik Stanković.

Dodao je kako su svi igrači, nakon 12 dana priprema, spremni za sutrašnji susret. Iznimno je zadovoljan uvjetima priprema koji su 'na razini A selekcije'.

Predsjednik Komisije HNS-a za mali nogomet Boris Durlen podsjetio je na 1998. godinu, kada su 'Mali Vatreni' odigrali utakmicu, koja ih je odvela na Euro 1999. godine u Granadi.
– Taj projekt krenuo je upravo iz Dubrovnika. Upravo smo protiv Slovačke izborili taj Euro u Španjolskoj. Nismo slučajno odabrali Dubrovnik, jer je riječ o gradu koji u posljednje vrijeme živi za futsal. Povratkom Squaera u 1. HMNL nastala je još veća i prava malonogometna atmosfera. Očekujemo punu dvoranu koja će sigurno dati podstreka našim igračima da daju svoj maksimum. Iako, moram se složiti s izbornikom, bit će jako neizvjesno i moramo biti strpljivi – izjavio je Durlen, koji očekuje da Hrvatska sutra u Gospinom polju ostvari plasman među 12 najboljih europskih reprezentacija.

Predsjednik Organizacijskog odbora utakmice Mato Previšić kazao je kako se ulaznice za utakmicu mogu kupiti u Sportskoj dvorani u Gospinom polju te u kafićima u Čilipima, Župi dubrovačkoj (Garden Pub i 23) te u okošici (C.b. Kiss).

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist