Kultura

‘PRIČAM TI PRIČU’ Izložba Mercedes Bratoš i Ane Jakić Divković u Zagrebu

'PRIČAM TI PRIČU' Izložba Mercedes Bratoš i Ane Jakić Divković u Zagrebu

Mercedeš Bratoš i Ana Jakić Divković otvaraju izložbu u petak 17. studenog pod nazivom ‘Pričam ti priču’ u galeriji Zrinski, u hotelu Palace, na Trgu Josipa Jurija Strossmayera 10 s početkom u 19 sati.

Mercedes Bratoš slikarski kolažira paralele svijetova u njihovoj motivskoj povezanosti. Kompozicija ovih slika slojevite su i složene. One istovremeno kombiniraju više očište, više različitih ambijenata, od samog interijera. Otkrivajući svoje unutarnje prostore, Mercedes teži sintezi minulih trenutaka proizašlih iz dubina njezinog bića, podsvjesnog i iracionalnog te iz vlastitog osjetilnog doživljaja svijeta i vizualizacije njegove stvarnosti poput samog odraza s onu drugu stranu.

Mercedes Bratoš rođena je 1979.god.u Dubrovniku, gdje je završila osnovnu i srednju umjetničku školu Luka Sorkočević, diplomirala je na Accademi di Belle Arti u Firenci, u klasi prof. Umberta Borella. Imala je više samostalnih i skupnih izlozbi u Hrvatskoj i inozenstvu. Članica je HDLU-a i HULUK-a. Voditeljica i asistentica kreativnih radionica u Udruzi Svitanje (udruga za zaštitu i promocanje mentalnog zdravlja). Živi i radi u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 8.12.2017.

Pročitajte još

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist

Ivana Jelača među 10 odabranih iz Europe u programu REMArkable za perspektivne glazbenike

Dulist