Crna kronika

PREVARIO 34 OSOBE Iznajmljivao vozila, ali klijentima nije vraćao polog

policija ilustracija 8

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je opsežno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave protiv 27-godišnjaka zbog kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, kao jedini osnivač i direktor trgovačkog društva čija je djelatnost iznajmljivanja motornih vozila, od sredine 2022. godine do sredine travnja ove godine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveo u zabludu svoja 34 klijenta.

Naime, novčane iznose od 400 do 1.700 eura koje je od klijenata naplatio kao sigurnosni polog prilikom iznajmljivanja vozila za osiguranje u slučaju oštećenja vozila i eventualnih prometnih nesreća, a koje iznose je trebao vratiti klijentima u roku od 30 dana, do danas nije vratio. Radi se o polozima u ukupnom zbroju od 33.454 eura.

Veći dio navedenih pologa su, nakon uloženih prigovora, klijentima isplatile kartične kuće i davatelji franšize, a policija je osumnjičenog kazneno prijavila. Također je utvrđeno kako osumnjičeni nije uredno vodio pslovne knjige, što je u suprotnosti sa Zakonom o računovodstvu, i što je u konačnosti otežalo preglednost njegovih poslovnih knjiga.

Zbog počinjenih kaznenih djela policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist