Aktualno

PRESTIŽNO PRIZNANJE IZ AMERIKE Dubrovnik je najbolja destinacija za grupna putovanja u svijetu

grad dubrovnik

Američki magazin Global Traveler je, u Philadelphiji u SAD-u, organizirao 12. godišnju dodjelu nagrada ‘Leisure Lifestyle Awards’, a čitatelji ovog popularnog magazina, već drugu godinu za redom, izglasali su Dubrovnik kao najbolje odredište za grupna putovanja, odnosno u kategoriji ‘Best Leisure Destination for Groups’. Nagradu je preuzela Ela Urlić-Jakić iz Predstavništva Hrvatske turističke zajednicu u SAD-u. Na priznanje se osvrnuo Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

– Priznanja poput ovoga potvrđuju odličnu poziciju Hrvatske na turističkoj karti svijeta. Drago nam je što smo ponovo prepoznati kao kvalitetna, atraktivna i održiva destinacija te što je je aktualni šampion hrvatskog turizma, grad Dubrovnik, zauzeo vodeće mjesto u društvu globalno popularnih i renomiranih destinacija – izjavio je Staničić te dodao kako je od svih dalekih tržišta za hrvatski turizam najvažnije upravo američko tržište.

U kategoriji u kojoj je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto našla su se odredišta kao što su Italija, Cabo San Lucas u Meksiku, Kostarika i Napa Valley u Kaliforniji. Osim u ovoj kategoriji, čitatelji su odlučivali i o najboljim destinacijama i objektima u kategorijama kao što su ‘Best Historical Attractions’, ‘Best Adventure Destination’, ‘Best Leisure Destination’, ‘Best International Ski Destination’, ‘Best Luxury Cruise Line’, ‘Best Golf Destination’, ‘Best All-Inclusive Resort’ i dr.

lifestyle leisure dubrovnik htz

I direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miroslav Drašković je istaknuo je važnost ovih nagrada.

– Ove nagrade su u sektoru turizma visoko cijenjene jer se temelje isključivo na glasovima čitatelja, a nama je iznimno drago što su oni i ovom prilikom prepoznali i nagradili naš Dubrovnik. Veseli nas što smo istaknuti po svojoj kvaliteti i ponudi na velikom i nama vrlo važnom američkom tržištu na kojem upravo Dubrovnik uživa status najpopularnije hrvatske destinacije – poručio je Drašković, dok je Leila Krešić-Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u istaknula kako su ove nagrade i nepristrane.

– Ove nagrade su visoko cijenjene i nepristrane, a temelje se isključivo na glasovima čitatelja te na taj način nagrađuju najbolje u sektoru putovanja i to turističke destinacije, hotele, avio prijevoznike, zračne luke, krstarenja te razne turističke proizvode i usluge – pojasnila je Krešić-Jurić.

Inače, s više od 817 tisuća čitatelja, Global Traveler predstavlja jedno od važnijih mjesta povezivanja brojnih ljubitelja putovanja s turističkim destinacijama i subjektima diljem svijeta, a istraživanja pokazuju kako njegovu publiku čine uglavnom Amerikanci više kupovne moći.

Iz HTZ-a podsjećaju kako su u dosadašnjem dijelu godine Amerikanci u Hrvatskoj ostvarili 103 tisuće dolazaka i 266 tisuće noćenja. To u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Pročitajte još

OD UTORKA Nove cijene goriva!

Dulist

NEK TI KUŠIN BUDE STINA Extra luksuzni smještaj na Porporeli i podno Lazareta

Dulist

Zoran Obradović: Sve nam je jača ‘oldtimer’ scena

Marko Džamarija