Aktualno

PRESTIŽNI BRITANSKI MEDIJ O DUBROVNIKU: Dođite što ranije ili otiđite kasno

dubrovnik

Prilog o posebnosti predsezonskog turističkog doživljaja u Hrvatskoj objavljen je u britanskom Independentu, priopćili su iz HTZ-a. ‘Hrvatska izvan sezone: zašto biste trebali na odmor prije ljeta’ članak je u kojem su istaknute posebne hrvatske destinacije.

Nagrađivana novinarka Lucy Thackray obišla je znamenitosti, kulturne i prirodne ljepote Dubrovnika, Korčule i Lokruma. U suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Londonu. Thackray je napisala prilog o Dubrovniku kao najljepšoj oazi Mediterana te savjetuje turiste da u Dubrovnik ili dođu što prije ili otiđu kasno.

Reportaže ovakve vrste uvelike utječu na kvalitetnu prezentaciju Hrvatske na britanskom tržištu s kojeg tradicionalno ostvarujemo sjajne rezultate, navode iz HTZ-a. Prema podacima sustava eVisitor, s britanskog tržišta u dosadašnjem dijelu godine zabilježeno je 80 tisuća dolazaka i 287 tisuća noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine te brojke predstavljaju rast od 19 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist