Županija

PRESTANAK ONEČIŠĆENJA More na plaži Ispod zidina na Korčuli ponovno za kupanje

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), obavještava javnost o prestanku kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Ispod zidina u Korčuli koje je objavljeno 26. kolovoza 2021.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke mora za kupanje u razdoblju od 27. kolovoza do 3. rujna  2021. godine. Rezultati ispitivanja od 31. kolovoza do 3. rujna 2021. udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja te je more na plaži Ispod zidina u Korčuli podobno za kupanje.

S obzirom na zahtjeve Uredbe članak 24., more na plaži ponovno će se uzorkovati u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

Pročitajte još

Načelnik Lasić primio belgijskog pisca koji se zbog ljubavi prema Cavtatu u njega i preselio

Dulist

Dobroslavić na sastanku župana o regionalnom razvoju

Dulist

ZNANJEM DO EU FONDOVA Dunea u Veneciji predstavila projekt TAKE IT SLOW

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija