Zanimljivosti

Presjek turističkih pothvata naše županije

Dubrovačko – neretvanska županija zabilježila je najbolje rezultate na Jadranu, pa je tako u osam mjeseci u odnosu na prošlu godinu zabilježeno povećanje broja dolazaka za 10 posto, a noćenja su pritom porasla za 7,5 posto.

Zbog odličnog rezultata, župan Nikola Dobroslavić pohvalio je sve djelatnike u turizmu.

Mora se dodati i kako se Turističko vijeće TZ DNŽ usprotivilo najavljenom ukidanju linije Croatia Airlines prema Frankfurtu  te je najavljeno kako će biti upućen dopis Vladi, CA i Hrvatskoj turističkoj zajednici kako bi se ta linija zadržala.

 Raspravljajući o brodskim linijama TV TZ DNŽ komentiralo je ukidanje  linije Dubrovnik-Rijeka te ukidanje linije Dubrovnik-Bari. Najavljeno je kako će se zatražiti da se tijekom zimskih mjeseci održava brodska linija barem do Splita te da se u potpunosti zadrži linija prema Bariju.

TV TZ DNŽ je najavilo kako će od Ministarstva turizma zatražiti da se izvrši obećana izmjena Zakona o turističkoj pristojbi po kojoj bi županijama pripao veći udio kod raspodjele novca. Namjera je da se povećanim sredstvima financira uspostava destinacijskog menadžmenta, a sve u skladu s donesenom Strategijom razvoja turizma DNŽ.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1991. ‘Mozart svijetu iz Dubrovnika’ – prvi ratni koncert

Dulist

DOBRE VIJESTI Klizalište u Uvali počinje s radom danas u 15 sati!

Dulist

MA BRAVO! Sven Dragobratović izradio Pelješki most od 30 tisuća kockica

Dulist