DuList INUrednički izbor

‘PREŠIŠAO’ RIM, PARIZ I BEČ Dubrovnik proglašen najfotogeničnijom destinacijom na Instagramu

'PREŠIŠAO' RIM, PARIZ I BEČ Dubrovnik proglašen najfotogeničnijom destinacijom na Instagramu

Big 7 Travel objavio je finalne rezultate ankete o tome koji je grad u Europi idealan za Instagram, a na samom vrhu nalazi se Dubrovnik. Bio je u konkurenciji s još 50 europskih gradova.

Kako bi otkrili koja destinacija će odnijeti titulu fotogeničnosti mišljenja su prikupljali iz različitih izvora, a uključivali su prikupljene podatke s Instagrama, mišljenja sudaca i čitatelja te stručnjaka za putovanja.

Ocjenjivački sud birao je prema sljedećim kriterijima: obilje mjesta u kojima je moguće uhvatiti super fotografiju, originalnost, prirodne lokacije koje bi dobro izgledale na društvenoj mreži, lokacije koje je čovjek napravio, a mogle bi osigurati fantastičnu fotku i na samom kraju, ”instagramičnost” hrane i pića.

Dubrovnik je tako premašio brojne popularne destinacije poput Pariza koji se nalazi na 20. mjestu, Rima koji je 30. u nizu te Beča koji se smjestio na ugodnom 10. mjestu.

Ako je vjerovati fantastičnim fotografijama koje se već mogu pronaći na Instagramu, ovaj hrvatski turistički biser zbog svoje ljepote omiljena je destinacija svih onih koji mnogo vremena provode na ovoj društvenoj mreži, zaključuje Večernji.hr

 

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist