Grad

PREPOZNATA MJERA Grad sufinancirao udžbenike za više od 750 srednjoškolaca

PREPOZNATA MJERA Grad sufinancirao udžbenike za više od 750 srednjoškolaca

Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici u 2019. godini iskoristilo je preko 750 dubrovačkih učenica i učenika.

Naime, na poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje nabavke udžbenika, koji je istekao u četvrtak, 31. listopada, nadležni Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika zaprimio je 693 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika više od 750 učenica i učenika. Riječ je o do sada rekordnom broju zahtjeva od primjene navedene mjere. U 2018. godini podneseno je 595 zahtjeva za sufinanciranje udžbenika 660 učenica i učenika.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole, čiji su osnivači županije, a kojim gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja srednjoškolaca koji pohađaju škole na području Grada, odnosno jednu od škola na području Republike Hrvatske.

Udžbenici se sukladno Pravilniku o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima/cama srednjih škola sufinanciraju u iznosu do 1.000 kuna, za što je u ovogodišnjem proračunu bilo planirano 550 tisuća kuna. Novim rebalansom proračuna usvojenim na 25. sjednici sjednici Gradskog vijeća održanoj u ponedjeljak, 4. studenog taj iznos uvećan je za 150 tisuća kuna, pa će u konačnici će za ovu namjenu biti izdvojeno 700 tisuća kuna.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist