Grad

Preminula ugledna dubrovačka pijanistica Vesna Miletić

Preminula ugledna dubrovačka pijanistica Vesna Miletić

Preminula je dubrovačka ugledna pijanistica i pedagoginja Vesna Miletić, jedna od najvažnijih dubrovačkih glazbenih figura.

Rođena u Beču, u svom djetinjstvu pokazivala je veliku ljubav prema glazbi, te rano postaje učenicom prof. Radojke Jordanović. Njen glazbeni put bio je odvažan i bogat, tako da još kao učenica niže glazbene škole u Dubrovniku reda brojne uspjehe nastupajući redovito na internim i javnim nastupima.

Zapaženi su njeni koncerti s Gradskim orkestrom Dubrovnik, a kasnije i u komornom formatu, te kao vrlo cijenjeni korepetitor. Diplomirala je petogodišnji studij – koncertantni smjer klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao posljednji student glasovitog hrvatskog pedagoga Svetislava Stančića.

Potom se usavršavala u Rimu kod poznatog Guida Agostija kod kojeg je ostvarila dvije„Diploma di merito“. 1975. godine zapošljava se kao profesorica komorne glazbe, a kasnije postaje uglednom profesoricom klavira pri Muzičkoj školi „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku gdje ostaje raditi do umirovljenja. Odgojila je brojne generacije glazbenika koji su nastavili njenim putem bilo kao uspješni pedagozi ili koncertni pijanisti. Među njima se najviše ističu: Ivana Novak, Alberto Frka i Ivana Marija Vidović s kojom i dalje stvara i nastupa u zemlji i inozemstvu u formaciji Klavirskog dua Fantazija.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist