Hrvatska

PREMIJER IZ GRADA HEROJA ‘Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti’

PREMIJER IZ GRADA HEROJA 'Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti'

Postavljanjem lampiona duž trase kojom će se kretati Kolona sjećanja započeo je današnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 godine, donosi Večernji list. Unatoč kiši od ranih jutarnjih sati grad je prepun posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva koji dolaze odati počast Vukovaru i njegovim građanima za sve što su proživjeli tijekom 1991 godine.
-Svi su u grad Vukovar dobro došli, s dobrom voljom namjerom da odamo pijetet ljudima koji su s ovoga mjesta odvedeni na svoju životnu golgotu. Tu je vrhunac zločina koji se dogodio s ranjenicima koji su odvedeni uz vukovarske bolnice pa ćemo 20. obilježit na Ovčari to stradanje i mučenje i ubijanje ljudi – rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, donosi Večernji.
Rekao je kako mu je drago vidjeti ljude iz cijele Hrvatske, BiH iz dijaspore te da sve prolazi bez ikakvih ekscesa.
U Vukovar je stigao i hrvatski premijer Andrej Plenković.
-Drago mi je samo danas ovdje zajedno s brojnim Hrvatima iz Hrvatske. Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti. Imena brojnih hrvatskih branitelja vječno su upisana u temelje naše države i zato smo im zahvalni i zato ćemo ovdje odati počast koji su za Hrvatsku dali najviše – rekao je te naglasio kako je politika pomirbe i suživota jedina politika za budućnost.
-Kao i svake godine i ovoga 18. studenoga došli smo pokloniti se herojima grada Vukovara i svima onima koji su branili Hrvatsku i osigurali hrvatsku slobodu. Sjećamo se tih slavnih dana, ali i mučnih dana. Želimo graditi Hrvatsku. Mi razumijemo najbolje što se događa u Uktrajini – rekao je.
Poručio je kako danas ne želi govoriti o podjelama.
-Mislim da je prošlo dosta vremena i svatko tko poštuje Hrvatsku i žrtvu dobrodošao je u Vukovar. Drago mi je samo danas ovdje zajedno s brojnim Hrvatima iz Hrvatske. Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti. Ovo je prva godina da s nama nije Vesna Bosanac. Imena brojnih hrvatskih branitelja vječno su upisana u temelje naše države i zato smo im zahvalni i zato ćemo ovdje odati počast onima koji su za Hrvatsku dali najviše – poručio je.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist