DuList IN

Prelijepi, nježni simbol Božića

Poinsettia Božićnjak

Božićna zvijezda je biljka koja je s godinama postala jedan od najčešćih božićnih simbola. Ova izuzetno lijepa sobna biljka i ove je godine preplavila izloge i prostore cvjećarnica i trgovačkih centara, a gotovo svaka obitelj poželi priuštiti si jednu. 

Božićnu zvijezdu u sobi je potrebno smjestiti na svijetlo, ali od direktnog sunca zaštićeno mjesto. Blizina grijaćih tijela nikako nije preporučljiva. Idealne će stanišne uvjete pronaći u prostoriji čija je temperatura između 15 i 20 stupnjeva Celzijevih, a povoljno će reagirati na ponešto zračne vlage. Također, ne smije se preintenzivno zalijevati, odnosno u lončiću ne smije ostajati voda, jer će naštetiti korijenu koji je sklon truljenju.

Ako je potrebno, biljku presadite tijekom lipnja ili srpnja. Nakon što je biljka presađena, ostavite ju dva dana u sjenovitom prostoru bez zalijevanja, kako bi se korijen raširio na novi dio komposta. Nakon toga biljku zalijte i ponovno ju stavite na svijetlo i toplo mjesto. Nemojte nikako zaboraviti redovito, ali ne pretjerano zalijevanje, tako da zemlja bude uvijek lagano vlažna. Možete ju redovito i dohranjivati tako dugo dok biljka ponovno ne počne dobivati crvene listove, odnosno dok ne počne cvasti. Tada prestanite sa dohranjivanjem, samo nastavite sa zalijevanjem.

Više o ovom prelijepom cvijetu pročitajte ovdje.
 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist