Aktualno

PRELIJEP I POZIVA NA POSJET Deutsche Welle snimio prilog o Gradu iz perspektive lokalaca

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Frankfurtu, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u Dubrovniku je tijekom srpnja boravila snimateljska ekipa njemačke televizije Deutsche Welle i urednica Elisabeth Koetter, koja je snimila TV prilog o Dubrovniku. Prilog za popularnu emisiju “Check – in” snimljen je na način da mlada Dubrovkinja Dore Puđa vodi gledatelje na nezaobilazna mjesta u Dubrovniku.

Deutsche Welle satelitski program emitira se diljem svijeta na četiri kanala – na engleskom, njemačkom, španjolskom i arapskom jeziku, a usluga emitiranja moguća je i na 30 različitih stranih jezika.

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, dok su u srpnju bili na prvom mjestu.
Prošle godine u Dubrovniku je boravilo 111 446 njemačkih turista, uz ostvarenih 294 661 noćenja.

Od 1. kolovoza do 15. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 3 869 njemačkih gostiju (79 % od turističkog prometa prošlogodišnje prve polovice kolovoza), koji su ostvarili 16 830 noćenja (87 % od turističkog prometa prošlogodišnje prve polovice kolovoza ) .
Trenutno u Dubrovniku boravi 1391 njemački turist, što je 70 % od prologodišnjeg prometa na isti datum.

Dubrovnik je povezan direktnim letovima s nekoliko njemačkih destinacija. Croatia Airlines povezuje Frankfurt i Dubrovnik sedam puta tjedno, jednom tjednom Düsseldorf i tri puta tjedno München, dok Lufthansa povezuje Dubrovnik i München pet puta tjedno te Dubrovnik i Frankfurt dva puta tjedno. Eurowings uvodi liniju za Dusseldorf od 30.8 jednom tjedno.

Pročitajte još

LAPADSKA OBALA BEZ PUMPE Po gorivo za barku do Sobre ili Komolca?

Leona Rašica

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

Dulist

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija