Aktualno

Prekida se štrajk u pravosuđu

Prekinut je štrajk u pravosuđu. Naime, kako ističu iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, temeljem prijedloga Vlade RH o dodatnom povećanju plaća u pravosudnom sustavu od 12 posto, u srijedu je provedeno izjašnjavanje među članovima. Nastojalo se obuhvatiti što veći broj ljudi, no mnogi su na godišnjim odmorima, pa i bolovanjima.

-Članstvo je podijeljeno. Od 47 podružnica, koje su se izjasnile, 25 je prihvatilo ponudu Vlade. Stoga je Štrajkaški odbor, većinom glasova, uz jedan glas protiv, odlučio o prihvaćanju Vladine ponude. Štrajk se nastavlja dok se ne potpiše sporazum s Vladom, a što je ministar pravosuđa i uprave najavio za sutra, 27. srpnja – istaknuli su u priopćenju.

Kako je u popodnevnim satima rekla predsjednica SDLSN RH Iva Šušković, nije rezultat štrajka samo ovih 70 ili 80 eura što je u ponudi Vlade, već je uslijed naših pritisaka i štrajka povećanje došlo i kroz Memorandum o razumijevanju (100, 80 i 60 eura). Povećanjem od 12 posto obuhvaćeni su svi zaposleni u pravosuđu, što nije slučaj s Memorandumom. Ono je bez poreznih olakšica, uvećanja koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta za radni staž ostvaren u državnim tijelima (4, 8 i 10 posto)…, a koji će, u konačnici, uvećati neto iznos plaće. U konačnici, u ovom razdoblju, članovi u pravosuđu dobivaju između 170 i 190 eura.

Pročitajte još

KOŠARKAŠI SLAVE Povratak u Premijer ligu otvorili pobjedom!

Dulist

[FOTO] ZA ČIŠĆE PODMORJE Ronilački klub Dubrovnik u Eko akciji Ponta Šipka

Dulist

SAJAM INOVACIJA Robert Petrušić iz Ploča osvojio srebro

Dulist