Aktualno

PREGOVORI S VLADOM Sindikati: ‘Samo u jednom slučaju ćemo odustati od prosvjeda‘

Samo izdašnija ponuda Vlade o povećanju osnovice plaća zaposlenika javnih službi može spriječiti prosvjede 8. studenoga (prosvjed upozorenja) i 15. studenoga, za kada je najavljen veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića, poručili su iz sindikata javnih službi uoči današnjeg sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem. Kako doznaje Jutarnjilist, kraj pregovora i obustava prosvjeda mogući su odmah samo u jednome slučaju – ako Vlada udovolji sindikalnom zahtjevu rasta osnovice od osam posto od 1. listopada te pet posto od 1. siječnja 2023. O svakoj drukčijoj ponudi Vlade odlučit će sindikalno članstvo narednih dana referendumom.

– Sastanak s premijerom označava kraj pregovora jer se po dosadašnjem iskustvu smatraju Vladinom konačnom ponudom. Očekivanja sindikata su velika, pripremamo industrijske akcije i samo zadovoljavajuća ponuda može spriječiti prosvjede, izjavila je Jutarnjem uoči sastanka u Banskim dvorima Sanja Šprem, glavna koordinatorica sindikalnih pregovarača, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja (SHU).

– Naš je minimalni zahtjev osam plus pet, i to je za mene jedino zadovoljavajuće. O svemu drugome odlučit će naši članovi na referendumu, poručuje Šprem.  Sindikati su složni u jednome, a to je da je dolazak premijera na popodnevne pregovore dobar znak. S druge strane, muči ih rastezanje pregovora jer to dovodi u pitanje povišicu plaća koja bi zaposlenicima javnih službi trebala biti vidljiva na platnim listama u studenome. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

Hrvatska pošta upozorila na novu prijevaru: ‘Nemojte odgovarati na takve poruke’

Dulist

Elektrojug javlja da se radovi na Vrbici odgađaju, sutra intervencija na Lopudu

Dulist

MIJENJA SE LOKACIJA ‘Torta party’ ipak u Studentskom domu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija