Grad

Predstavnici Grada održali sastanak sa voditeljem Ureda Međunarodne organizacije za migracije

Predstavnici Grada održali sastanak sa voditeljem Ureda Međunarodne organizacije za migracije

Na inicijativu Ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravno odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin održali su danas sastanak sa voditeljem Ureda IOM-a Ivanom Pitešom.

Prijemu je nazočila i koordinatorica projekta ‘Tehnička podrška u integraciji državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj’ Martina Car.

Ovom prigodom koordinatorica projekta financiranog od strane Glavne uprave za potporu strukturnim reformama Europske komisije Martina Car, upoznala je predstavnike Grada Dubrovnika o glavnim ciljevima koji podrazumijevaju identifikaciju i analiziranje kapaciteta nadležnih državnih tijela, kao i tijela lokalne i područne samouprave, te koordinaciju budućih integracijskih politika i programa za državljane trećih zemalja.

Istaknula je kako je na nacionalnom nivou, kao i onom regionalnom i lokalnom uočen manjak integracijskih politika koje uključuju širu strukturu migranata, poput radnih migranata, osoba koje migriraju zbog obrazovanja, hrvatskog iseljeništva iz trećih zemalja, migranata s različitim statusima te da je potrebno raditi na poboljšanju i razvoju sustava koji će pokazivati visoku razinu spremnosti.

Predstavnici Grada pozdravili su ovaj vrijedan europski projekt i iskazali otvorenost za suradnjom. Predstavili su niz socijalnih mjera, kojima sadašnja gradska uprava posvećuje značajnu pozornost. Na sastanku je usuglašeno kako se u budućnosti treba više promišljati o razvijanju informacijskih centara u lokalnim sredinama i uvođenjem novih zakonskih regulativa.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist