Grad

Predstavnici Grada održali sastanak sa voditeljem Ureda Međunarodne organizacije za migracije

blank

Na inicijativu Ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravno odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin održali su danas sastanak sa voditeljem Ureda IOM-a Ivanom Pitešom.

Prijemu je nazočila i koordinatorica projekta ‘Tehnička podrška u integraciji državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj’ Martina Car.

Ovom prigodom koordinatorica projekta financiranog od strane Glavne uprave za potporu strukturnim reformama Europske komisije Martina Car, upoznala je predstavnike Grada Dubrovnika o glavnim ciljevima koji podrazumijevaju identifikaciju i analiziranje kapaciteta nadležnih državnih tijela, kao i tijela lokalne i područne samouprave, te koordinaciju budućih integracijskih politika i programa za državljane trećih zemalja.

Istaknula je kako je na nacionalnom nivou, kao i onom regionalnom i lokalnom uočen manjak integracijskih politika koje uključuju širu strukturu migranata, poput radnih migranata, osoba koje migriraju zbog obrazovanja, hrvatskog iseljeništva iz trećih zemalja, migranata s različitim statusima te da je potrebno raditi na poboljšanju i razvoju sustava koji će pokazivati visoku razinu spremnosti.

Predstavnici Grada pozdravili su ovaj vrijedan europski projekt i iskazali otvorenost za suradnjom. Predstavili su niz socijalnih mjera, kojima sadašnja gradska uprava posvećuje značajnu pozornost. Na sastanku je usuglašeno kako se u budućnosti treba više promišljati o razvijanju informacijskih centara u lokalnim sredinama i uvođenjem novih zakonskih regulativa.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Franković se sastaje s roditeljima iz vrtića Kono: ‘Prioritet je dobrobit djece’

Dulist

VJEŠTINE ZA ADOLESCENCIJU U gradskoj vijećnici održana konferencija Zavoda za javno zdravstvo DNŽ

Dulist

Tajlandska delegacija sastala se s Tepšić, razgovarali o suradnji Dubrovnika i Phuketa

Dulist