Aktualno

Predstavljeni projekti za EU fondove

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojna agencije DUNEA Melanija Milić sudjelovali su na 3. sjednici Partnerskog vijeća za Županijsku razvojnu strategiju

na kojoj su predstavljeni preko 375 milijuna kuna vrijedni projekti kandidirani za fondove Europske unije te pregledana elektronska baza projekata.
Tako je predstavljen 30 milijuna kuna vrijedan projekt MARIBIC-a na Bistrini koji će se kandidirati kroz projekte unaprjeđenja znanosti i tehnologije i to kroz statističku regiju Jadranska Hrvatska.

Predstavljeni su i projekti koji će se prezentirati Općoj upravi za kulturu pri Europskoj komisiji u Bruxellesu. Riječ je o projektima Zavoda za obnovu Dubrovnika- poput prikupljanja dokumentacije za obnovu objekata unutar povijesne jezgre (9,6 milijuna kuna), uređenja arheoloških lokaliteta Pustijerne, sv. Andrije i podzemlja Katedrale te uređenje arheološkog depoa u prostoru bivše tiskare (34,9 milijuna kuna) ili obnove palača u ulici brace Andrijića, Bandurevoj i Restićevoj (29,6 milijuna kuna). Među velikim projektima obnove spomeničke baštine naveden je i projekt obnove valobrana Kaše vrijedan 22,2 milijuna kuna.

Kako javljaju iz Županije, jedan od predstavljenih projekata je i projekt Muzeja DNŽ- muzej vinarstva i vinogradarstva u Putnikovićima (1,38 milijuna kuna), muzej „Zlato i srebro u Smokvici“ (3,56 milijuna kuna) i Muzej lađara (3 milijuna kuna).

Isto tako, navedeni su i  primjeri ostalih prijavljenih projekata iz oblasti kulture, kao što su obnova privatnih ljetnikovaca Gondola u Gružu (16,5 milijuna kuna) i Natali na Gornjem konalu (26,2 milijuna kuna).
 
 

Pročitajte još

NOĆNJAK 2023. Veliki broj medalja ide u Ljubač!

Dulist

FOTO/VIDEO Biskupov blagoslov poma i maslinovih grančica ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Lokrum je otvoren za posjetitelje, prvi brod je u 10 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija