Kultura

Predstavljena mapa “Izgubljeno među usnama”

Mapa „Izgubljeno među usnama“ akademika Luka Paljetka predstavljena je sinoć u prepunom Kneževu dvoru.

Mapa sadrži šest starih pjesama u prozi akademika Paljetka, ispisanih rukom prije pola stoljeća, koje je akademski slikar Rudolf Pater ilustrirao monotipijama.

Monotipije tematski prate svaku Paljetkovu pjesmu koja u sebi krije motive ljubavi i smrti, ali o odnosa muškarca i žene.

S obzirom da je svaka mapa svojevrsni original, ona je izrađena u naknadi od svega 25 komada jer je Pater za svaku mapu radio zasebne monotipije, a prevedena je i na tri jezika.

Predgovore su napisali Davor Mojaš i Tonko Marojević, a promocija je održana kroz svojevrsni performans na kojem su nastupili glumica Mirej Stanić i profesor Marjan Krajna. On je na akordeonu odsvirao argentinski tango, kojeg su za okupljene otplesali Tena Žepec i Goran Šimonji, dočaravši na taj način ljubav, o kojoj govore pjesme u mapi "Izgubljeno među usnama".
 

Pročitajte još

Uputite se na posljednju ovogodišnju ‘Šetnju kroz povijest Mlina’

Dulist

‘PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE’ Tomica Kristić otkrio kako mu je Dubrovnik ‘zaradio’ besplatno sedmodnevno noćenje u dalekom Mjanmaru

Dulist

OZVUČENI LISTOPAD U ARL Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija