Aktualno

Predstavljen projekt Pitagora

dunea pitagora 2

Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je projekt PITAGORA – Platforma za informacijske tehnologije s ciljem stvaranja prilika za smanjenje ICT jaza na području jadranske regije.

Cilj projekta, koji je s 15 milijuna kuna financiran iz fondova Europske unije, je razvoj i ujednačavanje ICT-a  na području jadranske regije u javnom, privatnom i civilnom sektoru društva, promovirajući IT rješenja i dobre prakse.
 
Trajanje projekta je tri godine, a njegova provedba započela je sastankom projektnih partnera u talijanskoj Ferrari  14. i 15. srpnja 2011. godine na kojemu su dogovoreni detalji provedbe ugovorenih aktivnosti. Također je dogovoreno i službeno predstavljanje projekta PITAGORA u Dubrovniku na prvom Partnerskom sastanku.
 
U projektu, u kojemu je okupljeno dvanaest projektnih partnera i četiri pridružena partnera iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije, DUNEA sudjeluje s oko 900 tisuća kuna od čega je, prema IPA Adriatic programu, Europska komisija izdvojila oko 800 tisuća kuna.
 
Na predstavljanju su sudjelovale direktorica DUNEA-e Melanija Milić, Chiara Franceschini iz S.I.PRO. – Razvojne agencija talijanske provincije Ferrara u regija Emilia-Romagna  te pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Maro Kristić.

Pročitajte još

The Wall Street Journal: ‘Preskočite Dubrovnik, svakog ljeta se tu gomilaju mase ljudi’

Dulist

UPISI U SREDNJU POČINJU U PONEDJELJAK Dostupno 1507 mjesta u školama iz naše županije

Dulist

SILVIO NARDELLI Nikad svi neće biti zadovoljni, ali mora se odabrati nova trasa brze ceste

Andrea Falkoni Račić