Aktualno

Predstavljen projekt Pitagora

Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je projekt PITAGORA – Platforma za informacijske tehnologije s ciljem stvaranja prilika za smanjenje ICT jaza na području jadranske regije.

Cilj projekta, koji je s 15 milijuna kuna financiran iz fondova Europske unije, je razvoj i ujednačavanje ICT-a  na području jadranske regije u javnom, privatnom i civilnom sektoru društva, promovirajući IT rješenja i dobre prakse.
 
Trajanje projekta je tri godine, a njegova provedba započela je sastankom projektnih partnera u talijanskoj Ferrari  14. i 15. srpnja 2011. godine na kojemu su dogovoreni detalji provedbe ugovorenih aktivnosti. Također je dogovoreno i službeno predstavljanje projekta PITAGORA u Dubrovniku na prvom Partnerskom sastanku.
 
U projektu, u kojemu je okupljeno dvanaest projektnih partnera i četiri pridružena partnera iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije, DUNEA sudjeluje s oko 900 tisuća kuna od čega je, prema IPA Adriatic programu, Europska komisija izdvojila oko 800 tisuća kuna.
 
Na predstavljanju su sudjelovale direktorica DUNEA-e Melanija Milić, Chiara Franceschini iz S.I.PRO. – Razvojne agencija talijanske provincije Ferrara u regija Emilia-Romagna  te pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Maro Kristić.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija