Kultura

Predstavljanje knjige ‘Svijet je muškog roda ili tragedija koje nije bilo’ u Narodnoj knjižnici

U okviru dana Frankofonije 2023. Francuska alijansa Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizira predstavljanje knjige književnika i povjesničara umjetnosti Dina Milinovića ‘Svijet je muškog roda ili tragedija koje nije bilo’ objavljene 2021. godine u izdanju Matice hrvatske. Predstavljanje će se održati u petak, 24. ožujka 2023. godine s početkom u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad. Knjigu će predstaviti sam autor, a dijelove iz knjige čut ćemo u izvedbi Kazališne družine Kolarin.

Riječ je o drami s povijesnom tematikom. Radnja je smještena na francuski dvor u Versaillesu u drugoj polovici 17. stoljeća, a glavni likovi su Orfej Frankopan, nećak Frana Krste Frankopana, francuski poslanik na bečkom dvoru u vrijeme Zrinsko-frankopanske urote Chevalier de Gremonville, Luj XIV., Molière i Jean Racine.

Foto: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

IZLOŽBA U GALERIJI ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ uz 60 godina stvaralaštva

Dulist

[FOTO] HRVATI UJEDINJENI KRAVATOM ‘Svaka knjiga koja nas spaja ima spomeničku vrijednost’

Dulist

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija