Kultura

Predstavljanje knjige ‘Pjesme’ Cvijeta B. Joba u Lazaretima

Cvijeto Job Pjesme

Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je knjigu „Pjesme“ Cvijeta B. Joba, u kojoj su sabrane i prikupljene skoro pa sve njegove pronađene i sačuvane pjesme, veliki broj njegovih crteža, te dopisa, prepiski, raznih inicijativa vezanih za događanja u Dubrovniku, fotografija i raznih dokumenata iz života ovog našeg znanog i omiljenog sugrađanina.

Knjigu je u potpunosti priredio, uredio i pogovor o gosparu Cvijetu B. Jobu napisao akademik Luko Paljetak, te se konačno i nudi odgovor na pitanje „Tko je bio Cvijeto Job?“ Rođen 18. svibnja 1899. u Dubrovniku, u kojem je i umro, 31. kolovoza 1986., gospar Cvijeto B. Job doktorirao je na Bečkom sveučilištu 1929., te je svojom osobnošću i raznim inicijativama ostavio veliki trag u svom rodnom gradu.

Odgovor na navedeno pitanje svakako se možda dobije i na predstavljanju ove zanimljive i vrijedne knjige, u četvrtak, 11. kolovoza s početkom u 20 sati u Art radionici Lazareti, u kojoj će sudjelovati i o gosparu Cvijetu govoriti Luko Paljetak, u ime izdavača Boris Njavro, Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić, glazbeni dio programa ponuditi će Vanda Đanić, a očekuju se s kojom riječi sjećanja još neki dragi prijatelji ovog velikog lika dubrovačke povijesti.

Pročitajte još

TIFLOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU Dubrovačka slikarica Anabel Zanze otvara izložbu NE-PRE-PRE-KE

Dulist

REPRIZA ‘Candide ili Optimizam’ ponovno na Velikoj sceni

Dulist

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist