DuList INKultura

DSO i klapa Kaše nastupili na KotorArt festivalu

DSO i klapa Kaše nastupili na KotorArt festivalu

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Mladena Tarbuka i klapa Kaše, jučer su u Kotoru nastupili na KotorArt festivalu.

Osmi Međunarodni festival KotorArt kontinuirano i dosljedno nosi ideju da je Kotor, grad koji pripada svjetskoj kulturnoj baštini pod zaštitom UNESCO-a, idealno mjesto za preplavljivanje svake ulice i trga umjetnošću. Od 1. srpnja do 17. kolovoza Festival će u okupiti preko 1000 umjetnika iz cijelog svijeta, a priliku nastupiti drugu su godinu za redom dobili Dubrovački simfonijski orkestar i klapa Kaše.

Klapa Kaše je uz pratnju DSO-a pod vodstvom Mladena Tarbuka u prvom dijelu koncerta izvela djela Đela Jusića, kao što su La musica di notte, Ulicama moga grada, Jedan dan, autorske pjesme Vicka Dragojevića, a potom je orkestar izveo popularnu filmsku glazbu te oduševio mnogobrojnu publiku na Pjaci od kina u Starom gradu, inače poznatom mjestu održavanja brojnih kulturnih događanja u Kotoru.

Bila je to još jedna uspješna suradnja kojom su dubrovački glazbenici dobili priliku predstaviti se susjednom gradu, a sudeći po reakcijama i zadovoljstvu publike, ovakvih događanja zasigurno će biti i u budućnosti.

Pročitajte još

FINALE EUROSONGA Pogledajte kada možete početi glasati za Baby Lasagnu

Dulist

Ovaj detalj na prsluku Baby Lasagne veže se za Dubrovnik i Slavoniju

Dulist

PROLJEĆE PRI DVORU Bogati glazbeno-plesni program KUD-a ‘Stjepan Radić’

Dulist