Aktualno

Predstavlja se 40-ak poslodavaca

Sajam poslova

Peti po redu Sajam poslova 2012. godine otvoren je danas na Sveučilištu u Dubrovniku. Na sajmu koji se održava do 15 sati, predstavlja se 40-ak poslodavaca, obrazovnih institucija i partnera na tržištu rada,

a namijenjen je nezaposlenim osobama i tražiteljima posla, poslodavcima, učenicima, studentima, maturantima te zaposlenim osobama koje žele promijeniti posao.  

I ove godine Sajam ima za cilj dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave mogućem poslodavcu, povećati zaposlenost u Županiji, omogućiti poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima te da upoznaju ponudu na tržištu rada, a učenike i studente upoznati da daljnjim mogućnostima obrazovanja i mogućnostima stipendiranja, rekao je na otvaranju  pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica.

Od zanimljivosti su i radionica „Kako napisati kvalitetan životopis“, te okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada“, s obzirom da su žene u skupini nezaposlenih zastupljene 56 posto, u odnosu na 44 posto nezaposlenih muškaraca. U 12 sati slijedi i predstavljanje studija Sveučilišta u Dubrovniku, a u 13 sati i 30 minuta proglašenje najboljih štandova poslodavaca i obrazovni institucija.

Banner 300x250 DU 1

Na otvaranju Sajma govorili su pročelnik dubrovačke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Marija Vučković.

Pokrovitelji  sajma su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Grad Ploče, Županijska gospodarska komora, Županijska obrtnička komora i Općina Konavle. 

Danas do 16 satu Libertasove linije broj šest i sedam voze nezaposlene osobe besplatno u pravcu Sveučilišta.  
 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist