Hrvatska

Predsjednik Uprave HT-a: Više cijene su neizbježne!

mobitel telefon08

U okviru konferencije ‘Trendovi u telekomunikacijama u 2015.’ održan je već tradicionalni panel čelnih ljudi telekom operatera u Hrvatskoj koji je pokazao kako se vodeće telekom kompanije u Hrvatskoj nose s tržišnim trendovima, regulatornim izazovima, promjenom navika i očekivanjima kupaca. Dobra infrastruktura, regulacija tržista, erozija cijena i zadovoljstvo korisnika ključne su riječi koje su dominirale panelom, prenosi tportal.hr

‘Preuzeo sam funkciju predsjednika Uprave HT-a prije nešto više od godinu dana. Otada smo smanjili troškove, broj menadžera za trećinu, a cilj nam je cijelu organizaciju učiniti agilnijom, usmjerenijom na kupce. Naš program transformacije nije zaustavljen, nastavit ćemo ga i u 2015.godini. Znamo da nismo najbolji kada je u pitanju zadovoljstvo korisnika ali radimo na tome. Lansirali smo i bržu mrežu, prvi smo na tržištu, imamo najbolji raspoloživu tehnologiju’, kazao je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković.

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta, koji je na ovu funkciju došao prije pet mjeseci, kazao je kako se od njih očekuje da investiraju u Hrvatsku, dok istovremeno regulacija i propisi ograničavaju njihove mogućnosti.

Viktor Pavlinić, član Uprave Tele2 naglasio je kako je ovaj telekom jedini koji raste po prihodu. ‘Pozicionirali smo se na tržištu u cjenovnom aspektu kao najbolji. Mi smo kapitalizirali činjenicu recesije, ali ne mislim da je to dobar trend’, kazao je Pavlinić.

Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskon Interneta dodao je kako još uvijek ima puno mogućnosti u njihovom ‘core’ biznisu.

Davor Tomaškovic je naglasio kako cijene telekom usluga ne mogu održivo dugoročno ostati ovakve.

‘Možete očekivati veće cijene telekoma u budućnosti’, najavio je Tomašković i dodao kako makroekonomska situacija ima snažan pritisak na telekom industriju.

‘Usmjeravanje na kupce je ključno’, istaknuo je Tomašković.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist