Sport

PREDSJEDNIK HAJDUKA Lukša Jakobušić otvoreno progovorio o situaciji u Hajduku

PREDSJEDNIK HAJDUKA Lukša Jakobušić otvoreno progovorio o situaciji u Hajduku

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon dvije godine progovorio je o iskustvima na vrućoj poljudskoj stolici. Čelni čovjek poljudskog prvoligaša izjave za medije obično ne daje, no kako je naveo na ovogodišnjem Sportfestu u Poreču privukla ga je tema gostovanja : “vođenje Hajduka – najlakši i najteži posao”. Predsjednik Hajduka koji je inače Dubrovčanin nije izabran na natječaju, no kako piše Jutranjilist, drži da tako ni ne treba biti.

-Mislim da se predsjednik Hajduka ne bi trebao birati na natječaju. Na natječaju biraš najboljeg od onih koji su se javili. Ja se nisam javio. Nadzorni odbor me bio zvao, razgovarali smo, prezentirao sam svoje ideje. Dvije su mi stvari bile ključne. Prvo, četiri godine sam bio u sportu, bio sam predsjednik Vaterpolskog kluba Jug. S tim da prve dvije godine, sve što sam mogao pogriješiti, pogriješio sam, navodi predsjednik Hajduka te dodaje kako su treću godinu sve osvojili, a pomoglo mu je i, kako ističe, što je prije toga ipak 5 mjeseci bio u Hajduku.

– Ja nemam znanja jer nemam školu za predsjednika kluba već donosiš odluke iz želuca, iz osjećaja. Tada smo doveli Valdasa. Ciljano, da Hajduk bude konkurentan i to se dogodilo. Osvojili smo Kup, dva kola prije kraja smo bili u utrci za naslov, navodi čelnik Hajduka. Dodaje i kako su u veljači dobili ponudu za Jana Mlakara što je upravo on odbio jer, kako navodi, nije želio da ljudi misle kako nema novaca. Jakobušić je pojasnio i zašto je smijenjen Valdas Dambrauskas.

– Za suradnike uvijek biram one koji mi neće podilaziti. Nije mi toliko bitna stručnost, nego vrijednost. Što se Valdasa tiče, mene vox populi ne dira.  U slučaju Valdasa možda bi bolje bilo da je on ostao jer bi onda fokus bio trener, a ne predsjednik, rekao je predsjednik Hajduka te dodao – Sad mi je krivo što Valdasa nisam smijenio odmah nakon Superkupa.

Predsjednik Hajduka je nastavio s maksimalnom iskrenošću s kojom ga pamtimo još iz vaterpolskih dana, iz dubrovačkog Juga AO – Znate, Portugalci su, kada smo gostovali ondje, Hajduk nam napisali “Hajduc”. Ne zato što su nas provocirali, ne, nego zato jer nas nije bilo! Najveći dužnik hrvatskog nogometa je Hajduk, ne Dinamo. Jer da smo imali dva kluba u natjecanju za Ligi prvaka, bilo bi nam svima lakše. Za to je Hajduk kriv.
Jakobušić se osvrnuo i na situaciju s Markom Livajom, jednim od ključnih igrača.  Priznao je i da nije očekivao takav splet događaja.

– S njim je razgovor bitan. Marko Livaja ima velik utjecaj na ovakav Hajduk kakav izgleda, ali ni on, niti ja, niti se itko može uzdignuti iznad kluba. Neovisno što se u medijima spominje kako Hajduk ne može bez Livaje. Marko je prije svega ipak hajdukovac. Kada bi mu rekli, “nećeš igrati niti jednu utakmicu do kraja prvenstva, ali će Hajduk biti prvak”, on bi odmah to prihvatio, zaključuje Jakobušić. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist