Grad

PRAVOSLAVNA CRKVA TRAŽI NAJAMNINU Narodna knjižnica seli zbog 60 tisuća kuna?

PRAVOSLAVNA CRKVA TRAŽI NAJAMNINU Narodna knjižnica seli zbog 60 tisuća kuna?

Narodna knjižnica Grad uskoro bi mogla preseliti s postojeće lokacije u Ulici od Puča.

Sve zbog Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku koja je u vlasništvu dvije petinezgrade koju godinama koristi Narodna knjižnica Grad. Naime, Srpska pravoslavna crkva od Grada Dubrovnika potražuje najam u visini od, neslužbeno doznajemo, 60 tisuća kuna mjesečno. Zbog tolikog novog i nenadanog izdatka, kojega Gradske knjižnice ne mogu same podnijeti, a očito ni Grad Dubrovnik, vlasnik preostalog dijela zgrade, Narodna knjižnica trebat će tražiti nove prostore. O tome ozbiljno razmišljaju i u Gradskoj upravi. Pa iako nam nisu htjeli potvrditi točan iznos, a sve se glasnije s adrese Pred Dvorom 1 može čuti kako je upravo riječ o visokih 60 tisuća kuna mjesečno koje Srpska pravoslavna crkva traži, iz Grada su oprezni te tek ističu kako su pregovori oko iznosa u tijeku.

– Grad Dubrovnik ne plaća naknadu Pravoslavnoj crkvi za korištenje dijela njihovog prostora za trenutnu lokaciju Narodne knjižnice Grad, a pregovori oko iznosa najma su u tijeku. Također postoji mogućnost skorog preseljenja Narodne knjižnice Grad na sličnu, jednako vrijednu lokaciju, čime bi se dio predmetnog prostora koji je u gradskom vlasništvu oslobodio za neke druge svrhe – odgovorili su iz Grada Dubrovnika na naš upit o stanju sa zgradom u kojoj je smještena Narodna knjižnica Grad.

No, paroh dubrovački Vladan Perišić za DuList je izjavio kako s Gradom Dubrovnikom ne postoje neki naročiti pregovori. Tek je održan jedan preliminarni sastanak, rekao je.
Što o najamnini, ali i o mogućnosti preseljenja knjižnice na drugu lokaciju paroh Perišić pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od danas u prodaji.

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist