Politika

Pravedan: Vlahušić potpisao ugovor koji ne valja

Gradski vijećnik i predsjednik dubrovačkog HNS-a

Antun Pravedan traži poništavanje Ugovora između Grada i DPDS-a koje smatra protuzakonitima.

A sam gradonačelnik Vlahušić potpisao je dodatak Ugovoru 2009. godine, kojega je potvrdilo Gradsko vijeće, a među vijećnicima i sam Pravedan.
– Ako je netko nešto potpisao, ne znači da je pravovaljano. Po mom mišljenju gradonačelnik je potpisao nešto što ne valja – rekao je Pravedan isprovociran novinarskim pitanjima na današnjoj konferenciji za novinare.

Hrvatska narodna stranka na čelu s Pravedanom traži, naime, od Vlade RH i nadležnih ministarstava hitno preispitivanje svih ugovora između dvije sukobljene strane kako bi se isti i poništili.
Društvo prijatelja dubrovačke starine Pravedan je nazvao uzurpatorima zidina.

– I prije izbora HNS je tražio od tadašnjeg kandidata za gradonačelnika, ali i kasnije da u razgovoru s Društvom prijatelja dubrovačke starine vrati zidine tamo gdje im je mjesto.
Ne razgovaramo o onome što je DPDS uradio od 1952. godine, govorimo o novom vremenu i novim nastojanjima da zidine prijeđu normalno u vlasništvo Grada, koji u tome treba sudjelovati i znati što se sve radi. Očito je sve ovo u zadnje dvije godine toliko eskaliralo da dubrovačke zidine, odnosno oni koji ih vode, tzv. volonteri, danas ne žele niti razgovarati.

Razgovora nema pa ste danas svjedoci da se po nalogu gradonačelnika zastave DPDS-a skidaju i stavljaju zastave Grada Dubrovnika i RH, jer oni nisu odgovorili na pravi način smatrajući da Grad za to nema pravo. DPDS se ponaša kao vlasnik zidina, a zadnji Ugovor iz 2009. su upotrijebili da bi se čak i uknjižili na jedan dio zidina – govorio je Pravedan, uputivši Vladi i nadležnim ministrima, posebno članici svoje stranke ministrici kulture Andrei Zlatar Violić javni poziv za očoitovanje o nastalom problemu.
Odnosno da što prije iznađu najbolji model upravljanja zidina.

– Ne vidim razlog zbog kojeg su ti volonteri toliko ustrajni da je to njihovo. DPDS nije niti Macan niti Orlić. DPDS postoji od 1952. godine, kad se vjerojatno oni nisu ni rodili i ne mogu sada oni poistovjećivati sebe s tom svjetlom tradicijom tog društva. Nažalost neki su uzeli sebi za pravo svojatati zidine – rekao je Antun Pravedan.
 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija