Grad

Praveći se da je bolestan doputovao do Dubrovnika i ‘nastanio’ u dubrovačkoj bolnici

Praveći se da je bolestan doputovao do Dubrovnika i 'nastanio' u dubrovačkoj bolnici

U i oko Opće bolnice Dubrovnik posljednjih mjesec i pol dana najmanje, živi Španjolac Eduardo Gadea. Ono što je neobično u ovom slučaju je činjenica da se Eduardo prijavio u dubrovačku bolnicu u kojoj je podvrgnut pretragama na kojima je ustanovljeno kako je zdrav, a kad je došlo vrijeme za izaći iz bolnice istaknuo je kako nema novaca za platiti račun te kao i svaki stranac u toj situaciji potpisao izjavu kako će dug podmiriti nakon povratka kući. Ipak, Eduardo nije otišao kući već se zadržao u krugu bolnice, gdje je tražio prenočište, a kako doznajemo posredstvom dobrih ljudi trenutno je smješten u Hotelu Petka.
-Ovo mu je peta država u koju je došao. Od Grčke, Albanije, Makedonije, BiH i sada Hrvatske. On je došao s isteknutim dokumentima i svaki put se ponovi slična situacija. On se prijavi u bolnicu i glumi da je bolestan – rekla nam je počasna konzulica Kraljevine Španjolske u Dubrovniku Jelka Tepšić koja se sa Eduardom našla upravo u hotelu Petki.
-Kad pričate s njim, on ima neki svojevrsni nemir i nervozu. U komunikaciji je malo i neugodan – kaže nam ona.
Na naš upit koja je sada procedura Tepšić nam odgovara kako ga policija može odvesti na granicu onog trena kad prijeđe 3 zakonska mjeseca koja svaki inozemni državljanin može boraviti u Hrvatskoj.
– Nakon tri mjeseca svatko mora izaći. On može izaći, ali njegovi papiri su istekli i ne može se trenutno vratiti. Smatram kako on svjesno radi sve što radi, a koji su mu razlozi ne znam. On je rekao kako će sutra otići, rekao nam je kako će ga sutra netko doći uzeti. Tko i kako, ne znam – ističe Tepšić te na naš upit odgovara kako ga nikakva obitelj nije tražila preko veleposlanstva, a kako nije niti na nekim policijskim tjeralicama.
-On tvrdi da ne živi u Španjolskoj nego u Italiji. Stalno spominje Trst – kaže Tepšić koja nam je na naš upit istaknula i kako ne može reći ima li Španjolac eventualno nekih psihičkih problema ili ne.
-Zaista ne znam. Njegove razloge ne znam – zaključuje ona.

 

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist