AktualnoUrednički izbor

POŽURITE NA POLICIJU Isteklo gotovo 20 tisuća osobnih dokumenata

c mup policija ilijina4888

Iako odluka o proglašenju kraja epidemije nije donesena, za očekivati je da će u dogledno vrijeme biti s obzi­rom da se na razini WHOo tome vode razgovori. Stoga Ministarstvo unutar­njih poslova RH sugerira građanima da već sada zamijene istekle osobne dokumente, odnosno podnesu zahtjev za izradu novih. Rok za to napraviti bit će 30 dana nakon što RH proglasi kraj epidemije, no to možete napraviti i ranije. Razlog za to svakako jest i izbje­gavanje gužvi. Naime, kako navode iz PUdubrovačko-neretvanske, nakon proglašenja prestanka epidemije za očekivati je da će se veći broj naših gra­đana odlučiti za podnošenje zahtjeva za novim ispravama te se može pret­postaviti kako će tada doći do poveća­nog pritiska na izdavanje dokumenata. Inače, u protekle gotovo tri godine na razini Hrvatske se broj isteklih osobnih iskaznica popeo na 221.387.

Isteklih je putovnica 411.905 te 78.524 vozačkih dozvola. Kad je pak riječ o brojkama na području Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, tre­nutno imamo 7.048 isteklih osobnih iskaznica, 10.530 isteklih putovnica i 1.791 isteklu vozačku dozvolu.

S obzirom da je osobna iskaznica eOI obvezna isprava za hrvatske državljane s reguliranim prebivali­štem u Republici Hrvatskoj starije od 18 godina i one koje su navršili 16 godina i sklopili brak, istekle osobne iskaznice građani će biti dužni zami­jeniti novima u roku od 30 dana od proglašenja prestanka epidemije. Sva­kako valja istaknuti kako putovnica i vozačka dozvola nisu obvezne isprave i građani ih ne moraju ishoditi nakon isteka važenja ako ne namjeravaju putovati u zemlje za koje je potrebna putovnica, odnosno ako ne namjera­vaju upravljati vozilom.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist