Aktualno

Dražen Kutleša imenovan nasljednikom kardinala Bozanića

Dražen Kutleša i službeno je odabran za nadbiskupa koadjutora Zagrebačke nadbiskupije. Do sada je bio splitsko-makarski nadbiskup. Zagrebačka nadbiskupija objavila je na svojim službenim stranicama kako je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije preuzvišenog mons. Dražena Kutlešu, dosadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa. I ranije se nagađalo da će Kutleša zamijeniti Bozanića, što je i potvrđeno oko podneva.

Kutleša je rođen u Tomislavgradu 25. rujna 1968. Poslije osnovne škole koju je pohađao u Prisoju išao je u sjemenište i završio Klasičnu gimnaziju Ruđer Bošković u Dubrovniku 1987.

Završio je filozofsko-teološki studij na Vrhbosanskoj visokoj teološkoj školi u Sarajevu na kojem je 1993. diplomirao. Godine 1994. postigao je bakalaureat pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 29. lipnja 1993. u Prisoju. Godine 1995. upisao je poslijediplomski studij kanonskoga prava na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Rimu gdje je magistrirao 1997. i doktorirao 2001., prenosi 24sata. 

Foto: Sisačka biskupija 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist