Grad

POZNATI NAM DOLAZE ZBOG NAŠEG MENTALITETA Franković: Očekujem jako dobru podsezonu

Lijepu našu je za svoj odmor odabrao i jedan od najboljih košarkaša svih vremena – Michael Jordan nakon Splita i Hvara stigao je i u Dubrovnik.

To je samo još jedno u nizu svjetski poznatih imena koja su ove sezone stigla u ondje. Njihov dolazak najbolja je promocija, ali Dubrovčani kažu – ne vraćaju se oni samo zbog zidina, već zbog dubrovačkog mentaliteta.

A koliko luksuzni turizam znači Dubrovčanima?

– Dovoljno je samo pogledati luku, vidjeti sve te luksuzne jahte i slavne osobe. Dubrovnik je sigurno najelitinija hrvatska destinacija, ali i u top 10 svjetskih destinacija – kaže gradonačelnik Mato Franković za RTL.

Komentirao je i susret s holivudskom zvijezdom Harrisonom Fordom.

– S Fordom nismo pričali o poslu, govorio mi je o svom dojmu grada. Rekao je da će ga preporučiti svojim prijateljima. Dubrovnik je prepoznat u cijelom svijetu – kaže.

Svi koji su poznati, a tu dolaze su najbolji promotori Dubrovnika. Dubrovnik ostavlja dobar dojam i to je ono što je ključno, napominje Franković.

– Ova godina pokazuje što bolje znači i koji je put kojim Dubrovnik mora ići. Nije kraj turističke sezone, epidemiološka slika je i dalje dobra. Očekujemo značajan broj dolazaka s engleskog tržišta, ruskog, američkog. Očekujem jako dobru podsezonu – kazao je na kraju Franković.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija