Grad

POZNATI NAM DOLAZE ZBOG NAŠEG MENTALITETA Franković: Očekujem jako dobru podsezonu

POZNATI NAM DOLAZE ZBOG NAŠEG MENTALITETA Franković: Očekujem jako dobru podsezonu

Lijepu našu je za svoj odmor odabrao i jedan od najboljih košarkaša svih vremena – Michael Jordan nakon Splita i Hvara stigao je i u Dubrovnik.

To je samo još jedno u nizu svjetski poznatih imena koja su ove sezone stigla u ondje. Njihov dolazak najbolja je promocija, ali Dubrovčani kažu – ne vraćaju se oni samo zbog zidina, već zbog dubrovačkog mentaliteta.

A koliko luksuzni turizam znači Dubrovčanima?

– Dovoljno je samo pogledati luku, vidjeti sve te luksuzne jahte i slavne osobe. Dubrovnik je sigurno najelitinija hrvatska destinacija, ali i u top 10 svjetskih destinacija – kaže gradonačelnik Mato Franković za RTL.

Komentirao je i susret s holivudskom zvijezdom Harrisonom Fordom.

– S Fordom nismo pričali o poslu, govorio mi je o svom dojmu grada. Rekao je da će ga preporučiti svojim prijateljima. Dubrovnik je prepoznat u cijelom svijetu – kaže.

Svi koji su poznati, a tu dolaze su najbolji promotori Dubrovnika. Dubrovnik ostavlja dobar dojam i to je ono što je ključno, napominje Franković.

– Ova godina pokazuje što bolje znači i koji je put kojim Dubrovnik mora ići. Nije kraj turističke sezone, epidemiološka slika je i dalje dobra. Očekujemo značajan broj dolazaka s engleskog tržišta, ruskog, američkog. Očekujem jako dobru podsezonu – kazao je na kraju Franković.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist