Aktualno

POZNATI DETALJI Ispraćaj starog morskog vuka uz bakljadu, brodice…

POZNATI DETALJI Ispraćaj starog morskog vuka uz bakljadu, brodice...

Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u utorak u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali.

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije koji je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma, kako prenosi Dnevnik.hr.

Također, u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika, navedeno je u priopćenju iz Grada Splita.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske proglasila je utorak, 31. srpnja, Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića. Nacionalne zastave na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i lokalne samouprave bit će spuštene na pola koplja.

Važne informacije za one koji planiraju otići na pogreb u Velu Luku možete pročitati ovdje.

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još

OBJAVLJENA SATNICA Rafale će sutra letjeti i nad Dubrovnikom!

Dulist

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist